Er komen twee nieuwe Bedrijfsinvesteringszones (BIZzen) bij, waardoor het totale aantal komt op zes voor de periode 2022-2026. De nieuwe organisaties worden gevormd door ondernemers aan de Amsterdamseweg Zuid en de horeca aan de Amstelzijde. Zij bestonden al (en blijven dat in de nieuwe periode) voor het Oude Dorp, de winkelstrip aan de Van der Hooplaan en Kostverlorenhof, waar de eigenaren van het vastgoed en de ondernemers een afzonderlijke BIZ hebben.

Om een BIZ van de grond te krijgen, moet de helft van de in een gebied aanwezige ondernemers stemmen en daarvan moet er zeventig procent voorstander zijn.

Notarieel

Deze week vond, overigens weer volstrekt geheim (in elk geval buiten de media om), een officiële telling bij notariaat Bellaar plaats, waarna wethouder Floor Gordon (EZ) in aanwezigheid van burgemeester Tjapko Poppens bekend maakte welke BIZzen doorgaan. Dat bleken dus alle zes te zijn. De gemeente steunt die vorm van samenwerking in een afgebakend winkelgebied of bedrijventerrein. Binnen dat gebied investeren de ondernemers en/of de eigenaren samen in de kwaliteit van het leefklimaat, uitstraling en veiligheid. Overigens is iedereen daar dan verplicht me te betalen. De contributie wordt vastgesteld door de organisatie maar geïnd door de gemeente.

84% voor

In totaal zijn voor de nu (opnieuw) bestaande BIZzen meer dan 80 % van de stemmen uitgebracht en ruim 84 % stemde voor het instellen van de BIZ. Alle BIZzen (her)starten op 1 januari 2022. Ondernemers uit deze gebieden hebben BIZ plannen geschreven en zijn een uitvoeringsovereenkomst aangegaan met de gemeente.

De komende vijf jaar zullen de BIZzen events organiseren, het winkel- of horecagebied aankleden met feestverlichting en/of planten, Social Media campagnes starten om het gebied onder de aandacht te brengen. De activiteiten van de BIZzen zijn gericht op het vergroten van de levendigheid en aantrekkelijkheid van het gebied en het gebied on- en offline promoten.

‘Geweldig’

Wethouder Floor Gordon (Economische Zaken) prijst het resultaat van de stemming. De oude BIZzen waren dus succesvol en de leden daarvan tevreden, denkt zij. “Het is geweldig dat er in deze moeilijke periode van Corona ook nieuwe samenwerkingen ontstaan zijn tussen ondernemers op de Amsterdamseweg en de horeca aan de Amstelzijde.”

De gemeente ondersteunt de BIZzen door contributie vrijstelling voor het eerste jaar in 2022 te geven, terwijl de ondernemers wel de BIZ subsidie ontvangen. Ook kunnen de BIZzen aanvragen indienen bij het Stimuleringsfonds Lokale Economie.

Voorzitter Cor Mulder van de BIZ aan de Van der Hooplaan bedankte de gemeente voor de waardering die het bestuur van zijn BIZ ervoer.

Wie ook nadenkt over het instellen van een BIZ kan mailen naar ondernemersloket@amstelveen.nl.

Op de foto: Wethouder EZ Floor Gordon met voorzitters van de BIZzen. Atilla Meulenbelt (Kostverlorenhof en voorzitter van de VAD), Rens van der Linden  (Amsterdamseweg), Gijs Numan (Amstelzijde), Cor Mulder (Van der Hooplaan), Theo Konijnenburg (Oude Dorp), en John Machielsen (Kostverlorenhof eigenaren).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.