Zoals in een raadscommissie al aangekondigd wilde de ChristenUnie woensdag met een amendement komen om de financiële buffer van minimaal € 15 miljoen van de gemeente te splitsen. Fractieleider Bert de Pijper is wegens ziekte evenwel vanavond verhinderd, zodat het betreffende amendement niet kan indienen, bij de behandeling van de Nota over het risico-, reserve- en activabeleid.

De fractie stelt voor een reserve “stedelijke vernieuwing” minimaal vast te stellen op € 5 miljoen.

Leefomgeving

Er moet volgens de ChristenUnie een aparte minimum buffer zijn om in de toekomst verouderende wijken te kunnen vernieuwen. “Het mag niet zo zijn dat er nu veel wordt uitgegeven en er in de toekomst geen geld meer is om de leefomgeving in ouder wordende Amstelveense wijken op een hoog niveau te kunnen handhaven”,  zegt fractievoorzitter Bert de Pijper.

In de nota reservebeleid stellen B&W voor de algemene reserve en de reserve ‘stedelijke vernieuwing’ samen € 15 miljoen moeten bedragen. Dat op één hoop gooien vindt de ChristenUnie verkeerd. “Wat ons betreft komt er een apart minimum van € 10 miljoen voor de algemene reserve en € 5 miljoen voor de reserve ‘stedelijke vernieuwing’”, zegt De Pijper.

Geld opzij leggen

Volgens de nota reservebeleid moet de beleidsmatige invulling van de reserve   ‘stedelijke vernieuwing’ over de verkiezingen worden getild en overgelaten een nieuw college van B&W. Maar de ChristenUnie is het daar niet mee eens.  Die vindt dat de reserve ‘stedelijke vernieuwing’ de financiële middelen moet bieden om ouder wordende wijken een upgrade te geven voor een integrale aanpak voor wat betreft de infrastructuur, het sociale leefklimaat en duurzaamheid.

“Daarvoor moeten we nu al geld opzij leggen om te zorgen dat er in de toekomst voldoende beschikbaar blijft voor een kwalitatief hoog niveau van leefomgeving in onze wijken”, zegt De Pijper

1 COMMENT

  1. Waar slaat dit op Hr. de Pijper?
    Heeft u ook uw spaarrekening opgesplitst in diverse aparte rekeningen? Eén voor de huur (of hypotheek), één voor een nieuwe auto, één voor de pensioen aanvulling etc. etc. Vult u verder maar zelf in.
    De gemeente Amstelveen heeft behoefte aan realitisch beleid en dus realitische (amateur) politici. Daar ontbreekt aan met name als de verkiezingen weer eens in aantocht zijn.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.