Behalve een door de Stichting Amstelidee gesponsorde manifestatie op dinsdag 16 november (16.30 uur) bij De Meent, komt astronaut André Kuipers op zondag 15 januari om 16.00 uur naar de Schouwburg Amstelveen met zijn familievoorstelling voor iedereen die ouder is dan acht jaar. De schouwburg is een van de achttien theaters waar hij samen met journalist Sander Koenen een show brengt.

Ruimte staat in beide manifestaties centraal. SpaceBuzz bij de Meent is een VR educatieprogramma met als missie kinderen te inspireren ambassadeur van planeet Aarde te worden. Ook dat programma is gebaseerd op de Overview Effect ervaring van astronauten. Via de link https://youtu.be/4WryhbP9wm8 is de SpaceBuzz film te bekijken.

SpaceBuzz

Stichting Amstelidee zegt uit te zijn op ‘nieuwe ideeën, mooie dromen, briljante plannen’ die ten grondslag liggen aan wetenschap en techniek.

Dinsdagmiddag 16 november kan met SpaceBuzz meemaken en als het ware mee de ruimte in te gaan. Ontvangst  en lancering voor dit event start om 16.30 uur. Van 17.00 uur afkunnen bezoekers zelf SpaceBuzz ervaren.

Het aantal beschikbare plaatsen is wel beperkt, toewijzing van de flight doet men op basis van tijdstip van de bevestiging door te mailen naar de voorzitter van Amstelidee hvdkooij@ziggo.nl

Theatershow

André Kuipers keert in januari terug in theater met zijn familieshow Space Academy, die hij samen met journalist Sander Koenen presenteert. Space Academy is een show vol spannende astronautenverhalen en experimenten. Maar ook een verhaal met een boodschap. Want André Kuipers zegt uit eigen ervaring te kunnen vertellen hoe het is om naar de ruimte te reizen en de aarde vanaf daar te zien. En dat doet hij graag. Zijn succesvolle ‘theatercollege’ trok al vele volle zalen in het hele land maar ook de eerste 20 Space Academy voorstellingen werden druk bezocht. Nu keert hij opnieuw terug in het theater met een show die speciaal is ontwikkeld voor kinderen en hun familie.

Magisch

“Een ruimtevlucht heeft iets magisch”, zegt Kuipers. “De spanning van een lancering, de magie van zweven, de schoonheid van het noorderlicht, de bliksem en de aarde bij nacht. Dat hebben we allemaal in de voorstelling verwerkt. Met deze reis laten we het publiek van buitenaf kijken naar hun eigen planeet. Dan begrijp je beter dat we onderdeel zijn van iets veel groters en hoe mooi en uniek onze eigen aarde eigenlijk is. Dat gevoel heb ik gehad in de ruimte en dat wil ik overbrengen.”

Videobeelden

De interactieve familieshow zit boordevol uniek ruimtevaartmateriaal. Met de mooiste videobeelden en live experimenten waant het publiek zich even een astronaut. André en Sander nemen het publiek mee op reis langs de planeten, waarbij zij op een speelse manier laten zien hoe fascinerend wetenschap en techniek zijn. De kinderen uit het publiek vervullen belangrijke rol tijdens de voorstelling. Ze krijgen niet alleen te zien hoe het is om astronaut te zijn, ze ervaren het ook. Zo ontdekken ze hoe een raketlancering voelt, hoe men slaapt, sport en eet in de ruimte, hoe het is om te zweven en of men dat hier op aarde óók kunt beleven. Aan het einde van de enerverende reis beantwoordt André Kuipers vragen van kinderen in het publiek.

Speellijst en kaarten op www.spaceacademy.nl

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.