Behalve een vierdelige gratis cursus is er in het vervolg een wekelijks spreekuur op vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur over digitale zaken in de bibliotheek aan het Stadsplein. Beide organiseert de bieb samen met SeniorWeb.

De cursus gaat over het werken met de digitale overheid. Na deze cursus kunnen deelnemers bijvoorbeeld zelf een DigiD aanvragen en gebruiken, belastingaangifte doen en een QR code aanvragen voor de CoronaCheck app.

Internet

Docenten Willy-An Hillebrand en Robert-Jan van Leusen leggen alles uit en deelnemers oefenen zelf met een werkboek. De cursus is bedoeld voor mensen die al enige ervaring hebben met het gebruik van de computer en het internet.

De cursus wordt gegeven op de dinsdagen 16, 23 en 30 november en 7 december, telkens van 10:30 tot 12:30 uur. Aanmelden kan bij Anton Furnée via 020-5455556 of a.furnee@debibliotheekamstelland.nl.

Spreekuur

Van vrijdag 5 november af houden vrijwilligers van SeniorWeb van 10.00 tot 12.00 uur een wekelijks spreekuur in Bibliotheek Stadsplein. Bezoekers kunnen er terecht met hun vragen over het gebruik van hun computer, tablet of telefoon. Ervaren vrijwilligers helpen ze op weg.

Docent Martine Marnette: “Ik vind het belangrijk dat iedereen de gelegenheid heeft digitale vaardigheden te leren en digitaal en online zelfredzaam te worden. Dus ook en vooral de groep die iets ouder is en hier tijdens werk of opleiding niet eerder mee in aanraking is gekomen.”
Veel mensen krijgen hulp van kinderen of kleinkinderen bij het gebruik van de computer. “Dat is lief, maar niet altijd de geschikte vorm om iets te leren. Hiervoor is wat meer uitleg, herhaling en geduld nodig. Vrijwilligers van SeniorWeb kunnen die individuele aandacht bieden”, zegt Marnette.

Vaardigheden

De bibliotheek is steeds meer een plek waar mensen komen om hun vaardigheden uit te breiden. De bibliotheek organiseert computercursussen voor beginners en cursussen om met de digitale overheid om te gaan. Iedere middag kunnen bezoekers er terecht voor hulp bij het gebruik van websites en apps van de overheid, zoals de CoronaCheck-app. “We werken al een aantal jaren samen met vrijwilligers van SeniorWeb bij het geven van cursussen over de digitale overheid,” zegt Anton Furnée, programmamaker bij de bibliotheek.
Voor de gratis computerspreekuren van SeniorWeb is aanmelden niet nodig. Kijk voor informatie op www.debibliotheekamstelland.nl

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.