Uiteraard wederom buiten de media om blijkt wethouder Floor Gordon (Duurzaamheid) duurzaamheidspeldjes te hebben uitgereikt aan vrijwilligers op dat gebied. Zij werken als energiecoach, bij de Belklus en als ‘Klimaatburgemeester’ om inwoners bij duurzame stappen te helpen. Dat zegt de gemeente achteraf in een persbericht.

In een kennelijk geheime bijeenkomst op het Raadhuis deelden de vrijwilligers ervaringen, zegt de gemeente.

Klimaatweek

Die werkt samen met de Belklus, de afgelopen jaren volgens wethouder Gordon steeds meer bezig met de uitvoering van energiebesparende maatregelen. Er zijn nu vijf een jaar geleden aangestelde energiecoaches en tijdens de Nationale Klimaatweek beginnen twee zogeheten Klimaatburgemeesters. Allemaal vrijwilligers die korte lijntjes met andere inwoners hebben, zeg Gordon.

Deskundigen

Energiecoaches zijn door het Energieloket Amstelveen opgeleide deskundige vrijwilligers die huiseigenaren en huurders tips geven over energiebesparing in een een-op-een gesprek, zegt de gemeente.

Ook bij de Belklus werken vrijwilligers. Zij voeren kleine klussen in en rond de woning uit bij ouderen en gehandicapten, waarbij energiebesparing wordt meegenomen..

De Klimaatburgemeesters zetten zich volgens de gemeente in voor een beter klimaat en hebben zichzelf aangemeld. Zij bepalen de rol die zij spelen en zijn benoemd tot het einde van dit jaar.

Volgens de gemeente stijgt de vraag naar energiecoaches. Daarom zoekt zij er meer. Inwoners kunnen zich tot 29 november opgeven door een brief met korte motivatie mailen naar energietransitie@amstelveen.nl.

3 COMMENTS

  1. En weer geen lijstje wie op de foto te zien zijn. Is dat ook geheim Hr. Bos? Volgens mij is hier het oer-hollandse spreekwoord “de pot verwijt de ketel” van toepassing.

  2. Het gaat altijd om de wethouder. Anders was die foto niet genomen. Wethouders willen – net als influencers en vloggers – altijd op de foto bij alles wat zij doen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.