Hoewel burgemeester Tjapko Poppens in een raadscommissie deze week zei dat het op dit moment niet nodig is, omdat de honderd plekken voor asielzoekers elders in Noord-Holland al zijn gevonden, blijven D66 en PvdA er bij dat die ook in Amstelveense hotelkamers moeten worden ondergebracht.

In het aanmeldcentrum Ter Apel heersen mensonwaardige toestanden, met asielzoekers die noodgedwongen op veldbedden slapen. Daarom werd aan alle provincies gevraagd voor 1200 van hen een betere slaapplaats te zoeken. Honderd per provincie.

Noodsituatie

D66 en de PvdA vinden dat de opvang van asielzoekers door een humane ondergrens dreigt te zakken. De burgemeester antwoordde op h8n vragen dat er kamers in Amstelveen beschikbaar zijn. Maar op moment is het niet nodig. Als er 150 slaapplaatsen worden gevraagd, mogelijk wel.

Het azc in Ter Apel kon de grote stroom mensen die de afgelopen tijd op de vlucht zijn voor oorlog en geweld niet meer aan en het demissionaire Kabinet sprak vorige week van een “noodsituatie” daar.

Gastvrij

De fracties van D66 en de PvdA vinden dat de meest kwetsbare mensen hebben op dit moment hulp hard nodig. “Het past bij Amstelveen als gastvrije gemeente deze mensen snel hulp en onderdak te kunnen bieden”, zeggen zij.  B&W houden volgens de burgemeester wel de vinger aan de pols om, zodra dat nodig is, leegstaande hotelkamers voor de tijdelijke opvang van asielzoekers te overwegen.

3 COMMENTS

  1. Wat een schijnheilig geleuter van Onze burgervader van de VVD de Hr.Poppens.Bij 100 wil hij niet maar bij 150 wel! Of gaat hier om een voordelige deal die gemeente dan met een hotelboer kunnen sluiten, maw misschien goed doen op een koopje? Onze humane broeder. 😂😂😂

    • Pardon? Ik begrijp wel dat u op basis met uw politieke achtergrond de schuld graag legt bij de burgemeester, die nog van de VVD lid is ook (dus erger kan niet), maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de Commissarissen van de Koning van alle provincies bijeen zijn geweest en gewoon het besluit hebben genomen. Er worden gewoon geen asielzoekers doorgezonden naar Amstelveen. Als er 150 in Noord-Holland komen is dat mogelijk een ander verhaal.

      • 😂😂😂Die Johan!!! Dan is het toch nog juist nog erger! Bij 150 wil hij wel (wat)hulp bieden als gemeente , maar bij 100 mag deze beker hem passeren. De logica ontgaat mij hier aan. En wat mijn politieke achtergrond ( SP) hier toe doet is onbelangrijk. Ik noem iets fout wanneer ik iets fout vind, ook al zou het de SP zijn.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.