Op de Traviatastraat in de Operabuurt (Bankras) zijn vrijdag even na twaalf uur twee verdachten op een scooter aangehouden, die even tevoren een KPN telefoonwinkel in het Binnenhof in winkelcentrum Stadshart gewapend hadden beroofd. De politie verdenkt hen daar althans van.

Het was de vijfde overval op belwinkels binnen iets meer dan twee weken. Die werd om ongeveer 11.30 uur gepleegd.

Zwart

Volgens de politie waren twee daders van die overval licht getint en in het zwart gekleed. Ook hadden zij vuurwapens bij zich.  Zij kwamen met een tas de winkel binnen en maakten veel apparatuur buit. Overigens is niemand bij de overval gewond.

De politie zette een Burgernetactie uit, waarop volgens bewoners van de Traviatastraat een automobiliste de scooter klem reed, gevolgd door een busje van de politie. Er werd ook een helikopter van de politie gebruikt.

Op straat

Of er meer verdachten bij de zaak zijn betrokken is niet bekend. Op straat werden telefoons en daaraan verwante goederen gevonden, die kennelijk door de daders waren weggegooid.

Eerder werden de laatste dagen vier winkels beroofd, waarop KPN, VodafoneZiggo, T-Mobile en Phonehouse hun assortiment gedeeltelijk weghaalden uit winkels.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.