Zondag 7 november is er om 12:00 uur in de Kruiskerk, Van der Veerelaan 30a, een concert met klassieke muziek. Sopraan Iris Bouman en pianist Geert Omta (foto) brengen liederen en enkele stukken voor pianosolo.

Iedere bezoeker moet bij de ingang een coronatoegangsbewijs en ID laten zien. Het concert is ook mee te maken via een livestream op kerkdienstgemist.nl. Er wordt geen entree gevraagd, maar een ruimhartige vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.

Loopbaan

Iris Bouman en Geert Omta staan beiden nog aan het begin van hun muzikale loopbaan, vol enthousiasme om hun publiek de schatten van de klassieke muziek te laten horen.

Samen brengen ze enkele pareltjes uit het klassieke vocale repertoire van Mozart, Schubert en Brahms, maar men hoort ook het indringende Seeräuberjenny van de twintigste-eeuwse Duitse componist Kurt Weill, die uitweek naar Amerika omdat de nazi’s zijn muziek ‘entartet’ vonden.

Geert speelt solo enkele stukken op de vleugel van de Noor Edvard Grieg en de Tweede Sonate van de Finse componist Rautavaara, een fantastische orgie van klank.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.