“Het is hier een lappendeken”, zegt Tannie de Jongh van de Vereniging van Eigenaren (VVE) van het Buitenplein. Eén van de verenigingen overigens, want er vond een splitsing in die club plaats tussen eigenaren van winkels en woningen. Wethouders Floor Gordon (Economische Zaken) en Herbert Raat (Stadshart) bezochten vrijdag die van De Jongh.

Zij is het trouwens met de splitsing niet eens en vindt dat de eigenaar van het Stadshart een te dikke vinger in de pap heeft.

Groene daken

Intussen zijn de daken volop groen, wat Gordon (die ook duurzaamheid in haar portefeuille heeft) tot grote vreugde stemde. Intussen staan woningen er leeg, tot ergernis van De Jongh. Andere zijn tot commerciële ruimten gemaakt, zoals die voor een complete praktijk, met talloze tandartsen.

De lappendeken die kennelijk de VVE ziet, bestaat uit gemeentelijk eigendom en dat van Unibail-Rodamco-Westfield (URW), eigenaar van het winkelcentrum. Het gevolg wijst zij aan: Er liggen op het Buitenplein bijvoorbeeld twee soorten stenen, waarvan de ene kleur bij de gemeente en de andere bij URW in bezit is. Raat wil in het Stadshart orde op zaken stellen, maar is al jaren bezig met een plan van uitvoering.

Foto: Funda

3 COMMENTS

  1. “Raat wil in het Stadshart orde op zaken stellen, maar is al jaren bezig met een plan van uitvoering.”

    Raat (VVD) is al ruim acht jaar wethouder Stadshart en al die tijd is het er een zooitje. Neoliberale leiders komen daarmee weg. Zij worden toch wel herkozen. Dat is de schaduwzijde van democratie.

    • Aha, nu lees ik net dat de vve juist vindt dat UR te veel in de melk te brokkelen heeft. Ik dacht nu altijd dat u onder luid klaroengeschal altijd instemde met UR.

  2. Ik stem alleen in met dingen waarmee ik het eens ben, niet automatisch, zoals jij. Onze ervaringen met UR waren door de jaren heen voornamelijk positief.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.