Over snelle bezorgers op scooters of e-bikes, zoals van de sinds kort in Amstelveen in werkende Gorillas en Getir, maakt zich raadslid Arnout van den Bosch (PvdA) ernstig zorgen. Hij heeft er schriftelijke vragen over aan wethouder Rob Ellermeijer (Verkeer) gesteld.

De diensten bezorgen tot ’s avonds laat. Volgens de eigen website bezorgt Getir tot middernacht. Samen met al bestaande bezorgdiensten, zoals die van  supermarkten en webwinkels, zorgt dat voor overlast voor inwoners, meent Van den Bosch.

Duurder

De nieuwe diensten bieden evenwel levertijden van minder dan tien minuten aan, uit kleine, lokale winkels. “Dit is een stuk duurder, maar handig voor wie snel iets kleins nodig heeft,” zegt het raadslid. Hij constateert dat snelle levering weliswaar aantrekkelijk is voor klanten, kan deze manier van werken veel overlast veroorzaakt.

Overlast van bezorgdiensten is vooral een probleem bij de winkels waar ze uit leveren, vindt Van den Bosch.  “Dit komt vooral door bezorgers op e-bikes of scooters. Die rijden vaak te hard om bestellingen binnen de beloofde tien minuten af te leveren. De bezorgers verzamelen zich natuurlijk allemaal bij de dichtstbijzijnde winkel van de bezorgdienst.”

Uit de hand

Ligt die winkel in een woonwijk dan geeft dat problemen, zoals bijvoorbeeld geluidsoverlast bij het laden en lossen, zegt Van den Bosch, volgens wie al veel bezorgdiensten in Amstelveen werken. “Als er voor ieder vergeten pakje boter nog een extra scooter de weg op gaat, loopt het echt uit de hand.”

In Kostverlorenhof  komt volgens hem een vestiging van Getir onder een appartementengebouw. “Er is in de buurt rond Kostverlorenhof veel onrust ontstaan over die winkel,” meldt het PvdA-raadslid. “Mensen maken zich zorgen over hun nachtrust en de verkeersveiligheid. De gemeente moet snel in actie komen om overlast tegen te gaan.”

3 COMMENTS

  1. Gewoon even goed overleg met de eigenaar van zo’n zaak doet vaak al wonderen ,maar vaak stellen deze burgers zich totaal niet constructief op tov een dergelijk soort ondernemer en zijn ze zelfs te poeperig om te gaan praten. Daarom rennen ze maar naar de gemeente.

  2. Kortom weer een non-item van de zoveelste partij met de verkiezingen in zicht. Maakt je eens echt druk rondom de echte grote thema’s, zoals woningnood, WMO,ouderenhuisvesting enz.

  3. Als de gemeente eindelijk werk wil maken van bestrijding van gevaar en geluidsoverlast door scooters, dan weet ik nog wel een woonomgeving waar daarom al vele jaren wordt gevraagd.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.