Voor de laatste ronde van de groencampagne ‘Groen moet je doen!’ bedachten bewoners uit de wijken Elsrijk, Patrimonium en Randwijck initiatieven om de buurt te vergroenen. De gemeente selecteerde vijf ideeën en wethouder Floor Gordon (groenbeheer) bezocht donderdag een aantal bewoners die ideeën hadden ingediend.

In totaal leverde de campagne ruim 100 ‘groene suggesties’ op, waarvan de helft wordt uitgevoerd. Alle ingediende ideeën staan op denkmee.amstelveen.nl. De binnen gekomen suggesties werden onder meer beoordeeld op financiële  haarbaarheid.

Boomspiegels

Er komen in de laatste wijken die aan de beurt waren boomspiegels aan de Molenweg, een bloemenstrook langs Laan Walcheren, fruitbomen op een grasvlakte tussen Brantwijk en Zonnestein, een bomentuin bij Zonnestein en een kruidentuin bij de kruising aan de Selde Rust – Van Heuven Goedhartlaan. Wethouder Floor Gordon sprak donderdag over de ideeën met drie van de vijf indieners op locatie.

Zij spreekt over een geslaagde campagne.  Er waren vier groenrondes. “De nu niet gehonoreerde ideeën nemen wij mee als inspiratie voor toekomstige groenprojecten. Dankzij de creatieve inzet van Amstelveners kunnen we de stad groener maken en dus ook de beleving van groen. Bewoners zien als geen ander hoe hun directe leefomgeving groener kan worden.”

Tijd

De uitvoering van de initiatieven kost tijd. Twee ideeën van bewoners uit de eerste groenronde zijn inmiddels succesvol uitgevoerd. Aan de William Boothlaan (Keizer Karelpark) zijn bloembollen geplant en een betegelde straathoek is veranderd in een plantvak vol vlinder- en insectvriendelijke beplanting. Een stenen pleintje aan de vijver op winkelcentrum Groenhof (Groenelaan) heeft een groen plantvak gekregen langs bankjes en een boom. De andere ideeën zijn deels uitgevoerd of staan op het punt van uitvoering. De bedoeling is om in het volgend voorjaar nieuwe beplanting te hebben aangebracht.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.