Met een eerste zet op een schaakbord opende sportwethouder Rob Ellermeijer vrijdagmiddag de promotiecampagne ‘Amstelveen schaakt’ bij restaurant Colijn in Bovenkerk. In tot nu toe 33 horecabedrijven is sinds 1 oktober een schaakbord aanwezig.

Het initiatief voor de actie kwam van de schaakvereniging Pegasus, een van de twee o dat gebied in Amstelveen. De andere, Zukertort, was ook vertegenwoordigd en profiteert in wezen mee van de promotie voor schaken.

Eerste zet

“De eerste zet gaat meestal goed”, zei Ellermeijer, die wel schaakt, maar naar eigen zeggen geen ster is in die denksport. Bij de horecabedrijven waar een schaakbord en stukken aanwezig zijn, prijkt een sticker op de deur. De

“Amstelveen Schaakt! is een mooi initiatief ter promotie van de schaaksport in Amstelveen”, zei wethouder Rob Ellermeijer vrijdag. “Wij zijn Pegasus heel dankbaar voor het nemen van dit initiatief en draag het schaken een warm hart toe. Ik hoop dat de borden ook in de wijkcentra komen. Schaken is een internationale sport, die verschillende nationaliteiten in Amstelveen verbindt en doet ontmoeten. Je hoeft niet elkaars taal te spreken om een potje tegen elkaar te spelen.”

Mentale beweging

Dat laatste geldt volgens hem voor elke sport. “Andere sporten zijn misschien meer op lichaamsbeweging gericht, maar de denksport betekent mentale beweging. Ik waardeer dit initiatief zeer.” Volgens hem wordt het schaken nu voor velen toegankelijker gemaakt.

Voorzitter Maarten Langen van Pegasus meldde dat de eigenaar van Colijn zo enthousiast was voor het schaken dat hij de receptie aanbood in zijn etablissement.

Op de foto wethouder Ellermeijer (links) en voorzitter Maarten Langen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.