Op verzoek van VVD-raadslid Victor Frequin besloot wethouder Marijn van Ballegooijen (Zorg, PvdA) de huurkosten die huisartsen maakten voor de COVID vaccinaties te vergoeden.

Om de anderhalve meter maatregel te kunnen uitvoeren moesten diverse huisartsenpraktijken extern ruimtes huren om veilig de nodige vaccinaties te kunnen geven.

Molenweg

Het Medisch Centrum Molenweg, waar vijf huisartsen hun praktijk uitoefenen, deed bijvoorbeeld de vaccinaties in wijkcentrum Het Pluspunt. “De declaratie van de kosten hiervoor werden daarna door het RIVM niet vergoed”, constateert Frequin. Evenmin als trouwens het ministerie van VWS.

Office manager Liesbeth Osterop van MC Molenweg vindt dat die kosten niet bij de huisartsen terecht moeten komen. Vandaar dat Frequin vragen stelde aan de wethouder. Na enig onderzoek trok die de conclusie dat de gemeente deze kosten voor haar rekening zal nemen.

Via de Huisartsen Coöperatie Amstelland wordt het door de gemeente afgehandeld. Alle huisartsen in Amstelveen die huurkosten maakten wegens de vaccinaties kunnen die in rekening brengen bij de gemeente.

Osterop en Frequin zijn blij met de duidelijkheid voor de huisartsen. “Zij blijven niet met kosten zitten, die gewoon bij het vaccineren horen”, zegt Frequin.

1 REACTIE

  1. Belachelijk dat de huisartsen hier ueberhaupt voor moesten betalen. Die wijkcentra waren toch al dicht. Overigens wel met Frequin eens dat de gemeente het dan maar betaald heeft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.