Het zou per fiets gaan, maar door het slechte weer kozen gemeente en Rijkswaterstaat vrijdag toch maar voor een busje om raadsleden langs de grote projecten in Amstelveen te rijden. Hoewel alle 37 raadsleden plus kennelijk de niet tot de raad behorende leden van raadscommissies waren uitgenodigd, maakte een handjevol van die invitatie gebruik. Burgemeester Tjapko Poppens was er wel.

De meerderheid van de raad was er dus niet en de VVD stuurde de sterkste vertegenwoordiging. Behalve de twee die partij behorende wethouders – Herbert Raat en Rob Ellermeijer – waren de raadsleden Victor Frequin, Paul Feenstra, Hans Bulsing en commissielid Smit er. Verder de raadsleden Van der Waal (D66) en Jacqueline Solleveld Olthof (Burgerbelangen Amstelveen). Namens de andere acht fracties liet niemand zich zien.

Bijen

De tocht voerde onder meer naar de A9 en de brug bij Ouderkerk. Veel waardering bleek er bij raadsleden te zijn voor de wijze waarop men het verkeer langs het Stadshart leidt, waardoor nauwelijks files ontstaan, nu de afslag daar is afgesloten.

In het Meanderpark heeft Rijkswaterstaat, die met aannemer Veenix werkt, op aanwijzing van de bewoners minder groen verwijderd dan gepland. Onder meer zijn twee prachtige bomen gered door een duiker iets verder te plaatsen dan oorspronkelijk gepland. Ook is een bijenhuis in het park geplaatst, terwijl het de bedoeling is dat veel van het terug te plaatsen groen uit bij-vriendelijke gewassen bestaat.

Lokale kunstenaars worden te zijner tijd uitgenodigd de geluidschermen op de A9 te beschilderen. Rijkswaterstaat vertelde dat de hoeveelheid klachten van bewoners veel minder is dan eerder werd verwacht. Dat komt, volgens de organisatie, door frequent contact met omwonenden en bedrijven.

Ook inwoners

Wethouder Herbert Raat: “We informeren natuurlijk niet alleen raadsleden over alle werkzaamheden. Via webinars voor alle Amstelveners, bewonersbijeenkomsten en presentaties aan ondernemers proberen we iedereen te bereiken. Zo is er ook elke week een fietsexcursie vanaf InZicht waarvoor bewoners zich kunnen aanmelden.”

Het uitkijkpunt aan de Elegast naast het Keizer Karel College is onderdeel van de fietstocht die begint bij Belevingscentrum InZicht aan het Stadsplein. Vanaf het uitkijkpunt hebben bezoekers een goed zicht op alle werkzaamheden. Aanmelden voor de 2,5 uur durende fietsrondleiding kan via

https://bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl/SchipholAmsterdamAlmere

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.