Onder toeziend oog van kinderen van de basisschool voor speciaal onderwijs de Bloeiwijzer, hesen onderwijswethouder Frank Berkhout en directeur Ronald Bouwman dinsdag de vlaag op het hoogste punt van de nieuwe gymzaal.

Die krijgt veel moderne techniek waardoor leerlingen makkelijker en meer kunnen sporten. Er komt bijvoorbeeld een interactieve vloer waarmee de gymleraar kiest welke lijnen op de vloer te zien zijn.

Prikkels

Voor prikkels gevoelige kinderen kunnen zich zo beter concentreren en het spel makkelijker spelen. Ook een zogenaamde Smart Wall gaat kinderen stimuleren om in beweging te komen, door verschillende animaties te laten zien.

Wethouder Berkhout (onderwijs en jeugd): “Voor alle kinderen is bewegen gezond. Maar niet iedereen heeft dezelfde mogelijkheden. Sommige kinderen zijn niet op hun plek bij sportverenigingen omdat ze bijvoorbeeld een ander aanpak vragen die trainers niet of onvoldoende beheersen. We willen met deze sportzaal kinderen stimuleren in hun sport- en beweeggedrag. Daarvoor is onder de noemer ‘Gezonde jongeren bewegen meer’ geld vrijgemaakt. Dit investeren we onder andere in bewegingsonderwijs voor deze groep kwetsbare kinderen en we betalen er deels de bouw van de gymzaal van.”

Afgesproken is dat de gymzaal buiten schooltijd opengaat voor de kinderen in de buurt.

Foto: M. Boll

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.