Op Prinsjesdag werd een Brentano-versie van de ‘gouden koets’ onthuld in de tuin van ’t Huis aan de Poel door burgemeester Tjako Poppens. Die is bestemd voor zorgbehoevende ouderen.

Het is een vervoermiddel om hen uit hun isolement te halen en naar de activiteiten op de Brentano-vestigingen te brengen. En voor andere uitjes.

Stickers

De elektrische auto is ook een initiatief van de organisatie Gouden Dagen, die in de zorgcentra gouden koffie et cetera biedt. Wijkbewoners, vrijwilligers en sponsoren woonden de onthulling bij. Senioren in de wijk kunnen gratis het elektrische voertuig gebruiken. Het is zo bestickerd dat het er bijna uitziet als de échte’  koninklijke Gouden Koets.

 Vervoermiddel

Een team van vrijwilligers zorgt voor besturing van de ‘gouden koets’, die dus is bedoeld om ouderen naar nuttige en sociale activiteiten te brengen bij de vestigingen van Brentano. De aanschaf werd mede mogelijk gemaakt door bijdragen van Ars Donandi en Schokkenkamp Wegener Lonzième fonds, Vaillant Fonds, de Hélène de Montigny Stichting, Stichting Hulp na Onderzoek, LVC, Pasman Stichting en Stichting Vrienden van Brentano.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.