Geheimzinnig, zonder dat de pers erbij mocht zijn, spraken burgemeester Tjapko Poppens en sportwethouder Rob Ellermeijer dinsdag langdurig met degenen die op de Olympische en Paralympische Spelen in Tokyo medailles hebben veroverd en een relatie hebben met Amstelveen. Ook hun familie was erbij.

Wat de koning en de premier eerder tegen hen hadden gezegd zag Nederland op de tv, maar zo ver reikt de Amstelveense transparantie niet.

Agenda

De happening zou eerst om 16.00 uur beginnen, maar er kwam een ‘agendawijziging’, waardoor de pers pas om 16.30 uur welkom was voor een zogenoemd ‘persmoment’. Toen er om 16.45 nog niemand van sporters en bestuurders naar buiten was gekomen, trok amstelveenblog.nl zich terug.

Na afloop kwam er een gemeentelijk persbericht, waarin stond dat Poppens en Ellermeijer de sporters persoonlijk wilden feliciteren op het raadhuis. Daarbij was natuurlijk ook directeur Heleen van Ketwich Verschuur van AmstelveenSport aanwezig. Volgens de gemeente de wonen medaillewinnaars nog in Amstelveen of zijn er geboren en opgegroeid. “Een bron van inspiratie en een voorbeeld voor jong en oud om ook te gaan sporten,” zei de burgemeester volgens het persbericht

Winnaars

De Amstelveense medaillewinnaars zijn: Felice Albers, speelster Nederlands dameshockeyteam (Goud, Olympische Spelen); Alyson Annan, coach Nederlands dameshockeyteam (Goud, Olympische Spelen); Patrick Bos, baanwielrenner met Tristan Bangma (Goud, Paralympische Spelen); Daniel Gebru, wielrenner (Goud, Paralympische Spelen); Noëlle Roorda, speerwerpster (Zilver, Paralympische Spelen).

Volgens het team communicatie was voor de media niet interessant voor de pers wat de burgemeester en de wethouder gedurende bijna een uur tegen de sporters zeiden. Want dat bepalen in Amstelveen de gemeentelijke voorlichters.

De sporters mochten voor de pers in de raadzaal nog even op de foto en werden daar geïnterviewd. Daarbij waren alleen de nieuwe krant AmstellandNieuws en Amstelveenweb.com aanwezig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.