VVD-fractie in de gemeenteraad vergadert nu eens hier dan weer daar bij bedrijfsleven en organisaties. Wat daar dan wordt besproken, blijft geheim, maar de fractie is er als de kippen bij om een foto naar de pers te sturen. Maandag was zij in het Bostheater in het Amsterdamse Bos en na de coronacrisis kan men haar weer overal zien, zegt zij.

Directeur Ingejan Ligthart Schenk van het theater leidde de club, grootste fractie in de gemeenteraad, rond. Dat meldt het persbericht nog net. En verder volg er geschiedenis over het Openluchttheater in het Amsterdamse Bos.

 Massaspelen

Dat werd in 1954 geopend en was oorspronkelijk bedoeld voor massaspelen, volksdansen, toneel, lezingen en activiteiten voor de jeugd. Thans organiseert het Bostheater concerten voor jong en oud en andere culturele activiteiten. Het is inmiddels uitgegroeid tot een geliefde culturele hotspot in de regio.

Niets nieuws hoorde de VVD dus eigenlijk en wat de fractie zelf besprak blijft geheim. Het wil over het theater wel kwijt dat er zomers ongeveer 68.000 mensen naar het theater komen en dat de gemeenten Amstelveen en Amsterdam het redden van de ondergang door de handen in elkaar te steken.

Jong talent

Volgens Ingejan is het bostheater ook een broedplaats voor jong talent: “ Enorm veel bekenden in de theaterwereld zijn ooit begonnen bij het Bostheater, ons theater is een broedplaats voor jong talent”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.