Op de nieuwe website www.amateurkunstamstelveen.nl, die tijdens het gratis  zogenoemde Unlock Festival in het Openluchttheater wordt gelanceerd door cultuurwethouder Herbert Raat, komt een overzicht van alle amateurkunst te staan.  Dat is aanstaande zondag 19 september om 12.30 uur.

De amateurkunst betreft bijvoorbeeld optredens en tentoonstellingen die ook kunnen worden bezocht. “We vinden het belangrijk dat naast bijvoorbeeld Museum JAN, het Cobra Museum en de Stadsschouwburg ook de kleine kunstorganisaties blijven voortbestaan”, zegt Raat.

Subsidie

Daarom is hij een voorstander van de nieuwe site, waarop het totaal van alle culturele activiteiten van amateurkunstenaars nu overzichtelijk op een website staat. “Hiermee kunnen inwoners op een laagdrempelige manier ermee kennismaken. We willen deze culturele activiteiten beter onder de aandacht brengen.”

 De gemeente verstrekt ieder jaar subsidie aan amateurkunstverenigingen en -stichtingen zoals lokale orkesten, koren, kunstverenigingen en toneelgroepen. Daarmee kunnen de amateurkunstorganisaties bijvoorbeeld de zaalhuur of het inhuren van een dirigent bekostigen. Maar er is ook gemeentelijke subsidie voor andere initiatieven ten behoeve van de stimulering van amateurkunst, zoals de organisatie van het Unlock Festival.

Festival

Dat wordt dus zondag in Openluchttheater Elsrijk gehouden en is voor iedereen gratis toegankelijk. Na de opening en de officiële lancering van de website is er tot 17.30 uur een gevarieerd programma met optredens van verschillende amateurkunstgroepen, zoals de Concertina’s, Amstel Gospel Choir, het Harmonie Orkest Amstelveen Musicalvereniging OVA en vele anderen.

Foto-onderschrift: Wethouder cultuur Herbert Raat op de amateurkunstmarkt in 2019

5 REACTIES

 1. I think that what you posted was very reasonable.
  However, what about this? suppose you wrote a catchier post title?
  I am not saying your information isn’t good, however what if
  you added something to maybe grab people’s attention? I mean Zondag lancering website amateurkunst | Amstelveen BLOG is a little plain. You ought
  to peek at Yahoo’s front page and see how they write article headlines to grab people to click.
  You might try adding a video or a picture or two to grab people excited about everything’ve got to say.
  In my opinion, it would make your blog a little
  livelier. jz (https://sexyeroticajangt.blogspot.com/)

 2. “De gemeente verstrekt ieder jaar subsidie aan amateurkunstverenigingen en -stichtingen zoals lokale orkesten, koren, kunstverenigingen en toneelgroepen.”

  Dit is véél leuker en dankbaarder dan handhaven.. Het is daarom ook één van de redenen om een geld en gunsten uitdelende wethouder niet meer dan twee termijnen in functie te houden, zeker niet in een gemeente waarin vriendjespolitiek en vriendjesjournalistiek hand in hand gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.