Door problemen met het leerlingenvervoer zitten volgens de SP kinderen thuis die niet naar school kunnen. Fractievoorzitter Patrick Adriaans heeft daar schriftelijke vragen over gesteld aan onderwijswethouder Frank Berkhout.


Volgens Wil Roode van de SP treft het in elk geval vier verschillende ouders van kinderen. “Eerst dachten we nog aan een opstartprobleem. Maar nu horen we dat er nog steeds kinderen thuis zitten. De gemeente blijkt in de zomervakantie een contract met een taxibedrijf te hebben stopgezet en ging via een aanbesteding in zee met een ander taxibedrijf. Dat heeft volgens de SP een ‘stop op het verwerken van aanvragen’ van de gemeente ingevoerd.

Aanbesteding

Roode: “Ouders zitten met hun handen in het haar. Broertjes en zusjes gaan wel naar school en deze kinderen mogen niet. In juni was al bekend dat de vervoerder zou wisselen en er zijn eisen bij de aanbesteding gesteld waardoor alleen de prijs telde en volgens de gemeente een nadere vergelijking van kwaliteit niet noodzakelijk was. Desondanks zijn er nu problemen en over de overgang zijn ouders niet goed geïnformeerd.”

Problemen
De SP zegt te hebben gehoord dat een school de leerplichtambtenaar gaat inschakelen. “Het moet niet gekker worden,” zegt Roode. “De gemeente verandert in de zomer een contract en ging in zee met een vervoerder die het leerlingenvervoer niet aan kan. En de ouders zijn niet geïnformeerd over de wisseling van vervoerder.”
Zij vindt dat de gemeente de ouders had moeten compenseren en de kinderen met een particuliere taxi moet laten vervoeren. “Maar de gemeente heeft alleen ouders gebeld dat er problemen zijn met de vervoerder, de kinderen hebben het nakijken.”
Inmiddels is volgens de SP een kind niet opgehaald van school. ‘Er gaat van alles mis en gemeente, scholen en vervoerder zijn vooral druk met het wijzen naar elkaar in plaats van te zorgen dat kinderen op tijd op school komen.’

2 REACTIES

  1. Het gebruikelijke gedoe, zoals ik ook jaren geleden in Amsterdam bij het SO heb mogen meemaken. De gemeente gaat voor het goedkoopste contract en de vervoerder weet niet goed wat hij in huis haalt. Na een poosje kan de vervoerder niet meer aan de eisen voldoen en dan neemt men een andere vervoerder. Dat gebeurt ook vaak. Het betreft hier vaak kinderen met allemaal hun eigen problemen en daar moet een vervoerder wel mee om weten te gaan. Vaak wordt dat onderschat. Voor een gewone taxichauffeur is dit ook niet gemakkelijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.