Leerlingen van de reformatorische basisschool De Akker aan de Kringloop gaan hun (groot)ouders nu een handje helpen met het recyclen van oude elektronische apparaten, waaruit weer grondstoffen kunnen worden gebruikt. Bewaarsmoezen kunnen echt niet meer, vindt de school. Die doet mee met de jaarlijkse inzamelactie voor kleine apparaten van Wecycle. ‘Dat levert grondstoffen op en een mooie beloning voor de school.’

De school ontvangt lesmateriaal in de vorm van een spannend luisterverhaal, dat de kinderen op weg helpt thuis te gaan recyclen. De inzamelactie is onderdeel van een landelijke Wecycle campagne, waar basisscholen verspreid over heel Nederland aan deelnemen om de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten te stimuleren.

Snoeren

De jaarlijkse inzamelactie wordt voor het negende jaar georganiseerd. Jan Vlak, van Stichting OPEN, de organisatie achter Wecycle: “Wij vinden het heel belangrijk kinderen samen met hun ouders en grootouders te laten ontdekken dat zij heel makkelijk een bijdrage kunnen leveren aan de circulaire economie. Mensen bewaren oude apparaten soms tegen beter weten in. Bij veel huishoudens staat een doos met kapotte of onbruikbare kabels en snoeren. Of ligt in een lade een fototoestel, telefoon of spelcomputer uit een ver verleden. Apparaten die je eens heel veel plezier bezorgden, maar nu niet meer worden gebruikt en ook niet meer gebruikt gaan worden. Ook op zolders liggen apparaten die ooit veel geld hebben gekost, maar die nu eigenlijk nutteloos zijn geworden. Een cassettedeck of dvd-speler. De inzamelactie met scholen is een mooie extra manier voor mensen om hun afgedankte apparaten in te leveren, zodat de grondstoffen gerecycled kunnen worden”.

Wecycle

Zoals bij voorgaande edities van de inzamelactie doneert Wecycle voor iedere deelnemende school een bedrag aan Stichting Jarige Job. Die bezorgt verjaardagsboxen bij jarige kinderen uit minderbedeelde gezinnen. De verjaardoos kan worden ingeleverd bij een van de 13.000 Wecycle-inleverpunten door het hele land.

Stichting Organisatie Producentenverantwoordelijkheid E-waste Nederland (OPEN) is, namens alle producenten van elektrische apparaten in Nederland, verantwoordelijk voor de inzameling en recycling van e-waste. Doel is de wettelijke inzameldoelstelling van 65% te behalen én e-waste circulair te maken. Samen met onze inzamel-, sorteer- en recyclepartners. Onder de naam Wecycle worden campagnes gevoerd om de inzameling en recycling van e-waste te stimuleren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.