Amstelveense amateurs  op het gebied van muziek en beeldende kunst verzorgen zondag 19 september van 12.30 tot 17.30 uur het gratis toegankelijke Unlock Festival in het  Openluchttheater in Elsrijk in Amstelveen aan de Ruwiellaan 20. Daar staan ook schildersezels van SAKB KunstLokaal om bezoekers de gelegenheid te geven te tekening te maken.

Eigenlijk zijn de culturele organisaties een beetje op slot geweest tijdens de lockdown, maar nu kan dus een Unlock Festval worde gehouden, zeggen de organisatoren.De opening wordt verricht door kunst- en cultuurwethouder Herbert Raat van de website Amateurkunst Amstelveen, die ook de website van de lokale amateurkunst opent (www.amateurkunstamstelveen.nl ).

Programma

Er is daarna een gevarieerd programma, waarin verschillende amateurkunstgroepen optreden. Zoals het Accordeonorkest de Concertina’s om 13.00 uur, de Amstel River Singers om 13.30 uur, het Harmonie Orkest Amstelveen om 14.00 uur en het Japanse koor SORA om 14.30 uur. Om 15.00 uur is er een kleine pauze, waarna om we om 15.30 uur het Amstelveens Symfonie Orkest speelt en om 16.00 uur de Musicalvereniging OVA optreedt.  De Slagwerkgroep Bovenkerk os ook van de partij (16.30 uur) en een half uur later zingt het Amstel Gospel Choir. Om 17.30 uur is er een Finale, waaraan alle muziekgroepen meedoen en het publiek wordt uitgenodigd mee te zingen.

Ezels
Intussen nodigen de ezels van SAKB KunstLokaal, met tekenmateriaal en een grote monitor, waarop beelden van de website Amateurkunst Amstelveen te zien zijn, uit te tekenen. Er is ook een informatiemarkt met van elke optredende info.
Het Unlock Festival wordt georganiseerd door Podium Amateurkunst Amstelveen. Bezoekers hoeven zich niet van tevoren op te geven, maar bij de ingang moeten ze wel zichzelf registreren. De coronarichtlijnen van het RIVM worden gevolgd, waardoor maximaal 100 bezoekers zijn toegestaan. Het is dus zaak op tijd te komen.

Kijk voor meer informatie: www.amateurkunstamstelveen.nl/agenda/unlock-festival .

Het openluchttheater Elsrijk werd 1948 in Park de Ruyschlaan geopend, later afgestoten door de gemeente en jarenlang in vergetelheid geraakt, maar door vrijwilligers van Stadsdorp Elsrijk weer ontdekt en in de oude functie hersteld. In 2015 vond de heropening plaats.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.