De kleinzoon van Diego Rivera, Pablo Gómez Morín Rivera (foto), bezocht de tentoonstelling van zijn grootvader in het Cobra Museum. De expositie ‘Frida Kahlo & Diego Rivera: A Love Revolution’ trok al meer dan 50.000 bezoekers ook Pablo keek er erg naar uit, zegt het museum.

Bij de tentoonstelling in Mexicaanse sfeer is een bij de ticktetprijs inbegrepen audiotour ontwikkeld, waarin diverse gasten spreken over het werk van Kahlo, Rivera en tijdgenoten. In de audiotour zitten bijdragen van schrijver Maartje Wortel, feministe Anja Meulenbelt, fotograaf Paul van Riel, conservator Daan van Dartel en modejournalist en curator Aynouk Tan.

Ook Juan Pablo Gómez Morín Rivera, de kleinzoon van Diego Rivera, sprak een bijdrage in, waarin hij meldt: “Diego Rivera was fanatiek toegewijd aan zijn werk en ideologie. Hij werkte tot de laatste dag. Als je het mij vraagt, is het onmogelijk om over Diego’s werk te praten zonder zijn leven te bespreken, want die twee zijn zeer nauw met elkaar verweven.”

Verlengd

Overigens is de expositie verlengd tot en met zondag 3 oktober. De Gelman Collection of Mexican Modern Art is voor het eerst in Nederland te zien en bevat 23 werken van de hand van Frida Kahlo, waaronder enkele van haar beroemde zelfportretten.

Het Cobra Museum is dagelijks geopend van 10.00 uur tot 22.00 uur.

Foto: Elizabeth Sokol.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.