Voor de dertiende keer is er een markt van amateur kunstenaars in het Oude Dorp op zondag 26 oktober. De begint om 12.00 uur en stopt om vijf uur. De organisatie is in handen van SAKB Kunstlokaal (sakb.nl) en de markt wordt geopend door directeur Marieke Uildriks van het nabij gelegen Museum Jan.

Zij is overigens ook geregeld op televisie te zien in het programma ‘Nu te zien’, waarin directeuren van musea tentoonstellingen in andere musea aanprijzen. De markt bestaat uit meer dan dertig kramen, waar onder meer schilderijtjes, tekeningen, werk van edelsmeden en keramiek te is dien van amateurs uit Amstelveen en omgeving.

Online

Vorig jaar kon de markt wegens corona niet doorgaan, maar de SAKB hield die toen wel online. De markt wordt jaarlijks gehouden op het Dorpsplein. Het is een traditie geworden, waarvan SAKB niet graag afwijkt, door bijvoorbeeld naar het Stadsplein te verhuizen.

Dit jaar zijn er minder kramen dan in 2019. Dat komt door de coronamaatregelen, die nog altijd een zekere afstand voorschrijven. Gevolg daarvan is ook een aangegeven looproute op de markt. Er zullen ook wel professionele kunstenaars onder de bezoekers zijn, denkt de organisatie.

Foto: amstelveenweb.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.