Om op daken van kantoorpanden zoveel mogelijk zonnepanelen te krijgen, biedt de gemeente nu bedrijven een gratis zogeheten quick scan (een snel onderzoek) aan. Die moet uitwijzen of het betreffende dak voor plaatsing geschikt is, wat de  kosten en baten en de subsidiemogelijkheden zijn. Er wordt daarover een informatiemeeting gehouden op woensdag 15 september bij NTC aan de Bovenkerkerweg 81.

De overheid wordt overigens drammerig als het om het klimaat en de daarmee samenhangende energietransitie gaat. Om een kantoorpand in 2023 nog te mogen gebruiken moet het gecertificeerd zijn met het Energielabel C.

Energiezuinig

Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een kantoor is en welke verbetermogelijkheden er zijn. De overheid, die uitsluitend gelooft in het weer en de natuur (zon, wind en biomassa), wil er met het energielabel voor zorgen dat gebouweigenaren energiezuinige maatregelen nemen. Zoals het installeren van zonnepanelen.

Verzilveren

Volgens wethouder Floor Gordon (D66) van Duurzaamheid kan de aanschaf van zonnepanelen er toe bijdragen voor een pand het anderhalf jaar vereiste energielabel C te krijgen. Het verduurzamen van kantoorpanden past ook in deze tijd, zegt ze verder. “Het zorgt er voor dat het vastgoed courant en waardevast blijft. Ook kunnen pandeigenaren het dak ‘verzilveren’ door het geheel of gedeeltelijk aan te bieden voor plaatsing van zonnepanelen door derden.”

De quickscan wordt uitgevoerd door het bedrijf Zonnefabriek in Amsterdam en kan worden aangevraagd per mail: servicepuntenergieadvies@amstelveen.nl, onder vermelding van ‘quickscan zon op bedrijfsdak’.

Informatiebijeenkomst

De door de gemeente georganiseerde informatiebijeenkomst op 15 september (16.00-18.00 uur) gaat over de mogelijkheden van zonnepanelen op bedrijfs-en kantoorpanden en over de gratis quickscan. De bijeenkomst vindt dus plaats bij Nationaal Tennis Centrum aan de Bovenkerkenweg, waar al veel zonnepanelen zijn geplaatst. Aanmelden kan via servicepuntenergieadvies@amstelveen.nl o.v.v. ‘informatieavond zon op bedrijfsdak´. Voor het aanvragen van de quickscan is het bezoek aan de informatieavond niet verplicht.

 

Meer informatie op amstelveen.nl/duurzaam

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.