In het geheim, althans voor de media, blijkt zondag burgemeester Tjapko Poppens in buurtcentrum De Meent de Indiase organisatie Maharashtra Mandal Netherlands (MMNL) te hebben bezocht. Daaraan wijdt de gemeente wel achteraf een persbericht, waarin overigens alleen staat dat de burgemeester ‘onder de indruk’ was van wat Maharashtra Mandal allemaal organiseert.

MMNL heeft driehonderd leden uit de deelstaat Maharashtra in India. De hoofdstad daarvan is Mumbai.

Grootste

De Indiase gemeenschap is inmiddels de grootste onder de geïmmigreerde groepen in Amstelveen. Lange tijd was dat de Japanse. De burgemeester wil volgens de gemeente kennis maken met de verschillende culturen van de 139 nationaliteiten de bevolking vormen. Daartoe bezoekt organisaties die de diverse bevolkingsgroepen vertegenwoordigen.

Poppens werd door een drumband ontvangen, meldt het persbericht. In De Meent kunnen kinderen Marathi (hun moedertaal) taalles volgen en worden ook Nederlandse lessen georganiseerd voor de ouders. De vereniging organiseert verder onder meer bijeenkomsten ter gelegenheid van hindoeïstische feestdagen zoals Ganesh Utsav en Diwali. De burgemeester sprak met Mahastelveners (Amstelveners van Maharastrische afkomst).

 MMNL is trouwens maar een van de vele Indiase organisaties in Amstelveen, want de verdeeldheid die in India bestaat (in kasten een deelstaten) wordt hier blijkbaar voortgezet.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.