Die in Bovenkerk doet net als de andere drie Urbanuskerken in Amstelland mee aan de  Open Monumenten Dagen op zaterdag 11 en zondag 12 september. Dit jaar is het thema “Mijn monument is jouw monument”. Gastvrijheid en openheid van de gebouwen staan centraal.

De Urbanuskerken in Amstelland zijn allemaal open en hebben een fietsroute ontwikkeld die langs alle vier leidt. De route is te downloaden via https://www.vriendenbovenkerkseurbanus.nl/2021/08/20/openmonumentendag-fietsroute-sint-urbanuskerken-in-amstelland/

Mooier

De Urbanuskerk te Bovenkerk doet altijd mee met deze dagen. Hoewel die nu, tijdens de restauratie na de hevige brand, niet vrij toegankelijk is, blijft het volgens de Stichting Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus altijd goed mee te doen.

Enthousiaste vaklieden en vrijwilligers zijn hard aan het werk om de kerk weer op te bouwen. “Net zo mooi als zij was en in sommige opzichten zelfs mooier”, zegt de organisatie.

Activiteiten

De toren blijft dit jaar wegens corona maatregelen gesloten, maar de stichting denkt toch een leuk programma te kunnen aanbieden.  Dat begint op zaterdag om 10.00 uur (tot 16.00 uur) en zondag om 12.00 uur (ook tot 16.00 uur). Het omvat onder meer de volgende activiteiten:

* voor het eerst is een bezichtiging van de herstelde gewelven (voor de veiligheid is het van belang de aanwijzingen van de vrijwilligers strikt op te volgen);

* zelf dakleien signeren die op het dak van de kerk gelegd gaan worden, in het kader van de actie “maak de Urbanus blij en sponsor een lei”;  zie voor alle mogelijkheden en plannen de website www.helponsuitdebrand.com ;

* diapresentatie in de torenkapel over het verloop van de herbouw;

* de dames die druk bezig zijn met het restaureren van de zg. paramenten van de kerk (zoals priesterkleding) en de Bovenkerkse vaandels presenteren een deel van hun werk.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.