De repetities van het Pauluskoor, geleid door dirigent Marcel Joosen, starten weer op maandag 23 augustus in de Paaskerk. Het koor hoopt op vrijdag 26 november het Weihnachtsoratorium van J.S. Bach uit te voeren in de St. Augustinuskerk aan de Amstelveenseweg 965.

Het begon in 1938 als kerkkoor van de Pauluskerk, maar staat daar nu los van en is een zelfstandige oratoriumkoor met ongeveer 75 leden, waarvan 55 sopranen en twintig tenoren en bassen. Maar er wordt wel  gezocht naar nieuwe zangers. “Het instuderen gaat in stappen, in een aantal maanden werken wij er met z’n allen aan”, meldt het bestuur. “Onze repetities staan onder leiding van dirigent Marcel Joosen, maar ook thuis kunnen wij onze partij oefenen via YouTube. Onze dirigent heeft namelijk alle koorstukken op YouTube voorgezongen. Kijk op You Tube: Pauluskoor Amstelveen en open de playlist van Marcel Joosen.”

Contributie

Zangers, die de eerste maand gratis mogen meezingen, betalen daarna contributie; die bedraagt € 240 per jaar, exclusief muziekboeken.

Het koor zingt werken uit de zeventiende tot en met de twintigste eeuw en geeft drie uitvoeringen per twee jaar. Een in de drie jaar wordt de Mattheüs Passion uitgevoerd. Zowel daarvoor als voor het Weihnachtsoratorium pleegt men solisten in te huren.

Wegens corona is overigens lange tijd niet gezongen, maar dat begint nu dus weer. Corona maakt overigens aanmelden wel noodzakelijk voor de repetities. Dat kan via https://pauluskoor.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.