Een Open Dag is het eigenlijk. Die wordt zondag 29 augustus om 12.00 uur geopend door stadsdichter Matthijs den Hollander en de Haikukring. In de lokalen van SAKB aan de Ouderkerkerlaan 14 en 15 kan men dan zien wat daar gebeurt.

Dat zijn onder meer cursussen en workshops van hoofdgebruiker SAKB KunstLokaal. De resultaten daarvan zijn onder meer tekeningen, schilderijen en beelden. Want het maken daarvan houdt men zich bij SAKB bezig. Wie komt kan ook kennis maken met docenten.

Modellen

Net als vorig jaar is ook de Japanse gemeenschap weer vertegenwoordigd. Dames in kimono’s staan of zitten twee keer op die dag als model in de ODIN-zaal voor degenen die hen tekenen of schilderen willen. Buiten het gebouw staan trouwens kramen met Japanse bloemsierkunst, kalligraferen en kunstnijverheid. Er worden ook workshops origami, Ikebama en kalligraferen gegeven. Ook wordt getoond hoe een Japanse theeceremonie in zijn werk gaat. En dan hebben we het nog niet gehad over de demonstraties van de Japanse vechtsport Shorinji Kempo. Ook het Amstelveense duikteam Nemo is aanwezig om het publiek met films te laten zien wat er onder water valt te beleven. Intussen speelt Gitaar Centrum Amstelland in de ODIN-zaal. En daar wordt ook de gemeentelijke piano ingewijd, aangevuld met Japanse muziek.

Er is ook een speciale kinderhoek, waar kinderen door het jeugdteam van SAKB creatief worden uitgedaagd. Verder is een delegatie van de Urbanuskerk aanwezig om leistenen te verkopen die beschilderd op het dak van de kerk komen. Voor informatie zie www.sakb.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.