Zondag 29 augustus om 16.30 uur begint het nieuwe seizoen van de muzikale vespers in de Kruiskerk. Voor het eerst sinds lange tijd is koorzang er weer toegestaan, zodat koor en orkest van Bach Ensemble Amsterdam meewerkt.

De toegang is vrij, na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Aanmelding is verplicht. Graag een mail naar cantate@kruiskerk-amstelveen.nl.

Solisten

Maandelijks, meestal op de vierde zondag, klinken cantates, motetten, hymnen en anthems in de muzikale vespers. In deze eerste vesper worden twee korte cantates uit de tijd van de barok ten gehore gebracht.

Van Dieterich Buxtehude klinkt cantate BuxWV 15, Der Herr ist mit mir (psalm 118) en van Johann Sebastian Bach hoort men cantate 192, Nun danket alle Gott. Beide cantates zijn feestelijk, de vocale passages zijn ingebed in rijke instrumentale delen waarin behalve strijkers en continuo ook hobo’s en fluiten meespelen.

Twee vocale solisten verlenen hun medewerking: De sopraan Henriette Feith en de bas Michiel Meijer. De muzikale leiding heeft Paulien Kostense. Ds. Niek Scholten uit Aerdenhout is in deze vesper de liturg, terwijl Henk Trommel de gemeentezang begeleidt vanachter het hoofdorgel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.