Het derde en laatste deel van de evenementen die onder de naam Sprankel worden georganiseerd staat voor de deur. Op zondag 29 augustus (14.00 uur), de datum waarop treden Jazz in het Dorp werd gehouden, treedt JUUZZ samen met Jazzy Request op in ANNA, de voormalige Annakerk.  

De serie van drie ‘Sprankels’ is georganiseerd door schrijfster en AnnA-propagandiste Jacobine van den Hoek, die ook het zogeheten Amstelveens Boekenfeest gestalte geeft, en de bibliotheek.

Signeren

Gertrude Hoogendoorn (van de bieb) en Jacobine van den Hoek praten op de derde Sprankel dan ook met auteur Alex Boogers over muziek. Literatuur en jazz komen samen in de Annakerk, zeggen de twee. Boogers vertelt aan de hand van zijn boeken en ervaring hoe belangrijk (jazz) muziek voor hem is, beloven zij. Na het interview signeert Alex Boogers zijn door Boekhandel Venstra te koop aangeboden boeken.

JUUZZ is zangeres Judith Beuse, die met de band Jazzy Request haar krachten voor de gelegenheid heeft gebundeld. JUUZZ zingt jazzstandards in de stijl van de jaren ’50 waarin iconen als Julie Londen, Ella Fitzgerald en Billie Holiday hoogtij vierden. Jazzy Request speelt achtergrondmuziek variërend van swing tot bossanova’s en ballads. Het jazztrio wordt gevormd door Frans van de Vijver (piano), Jeroen Heijne (contrabas) en Wim van Sante (saxofoon).

Boekenfeest

Sinds 2018 is er jaarlijks een Amstelveens boekenfeest geweest, dankzij  financiële hulp van de gemeente en samenwerking met de Bibliotheek Amstelland. Nu waren er dus drie ‘Sprankels’, maar Jacobine van den Hoek weet nog niet of zij daarmee doorgaat. “Sprankel komt voort uit het Amstelveens boekenfeest. We wilden een feest. Maar dat was wegens corona een uitdaging. Gertrude en ik hebben gedaan wat we konden en wat mogelijk was, maar van een feest konden we niet spreken.” Zij verwacht dat de derde editie van Sprankel het meest sprankelend zal zijn.

Aanmelden daarvoor is verplicht (en gratis) via https://bit.ly/Sprankel3

Aansluitend kan een tafel worden gereserveerd voor een diner via www.anna-amstelveen.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.