Groengebied-Amstelland start samen met de vier andere recreatiegebieden in Noord-Holland een campagne tegen zwerfafval om bezoekers bewust te maken van medeverantwoordelijkheid voor een schoon recreatiegebied.

Door de coronamaatregelen bleven vorig jaar in totaal zo’n 5,9 miljoen recreanten in eigen land, zegt de organisatie. “Dat is bijna een kwart meer ten opzichte van de jaren daarvoor.”

 Schoon

De recreanten kwamen onder meer in Groengebied Amstelland, brachten daar kennelijk ook veel afval heen. Vandaar de zwerfafvalcampagne, die bezoekers bewust beoogt te maken van medeverantwoordelijkheid voor een schoon recreatiegebied.

“Schoon zorgt voor optimaal genieten”, zegt het Groengebied, dat onder meer gesubsidieerd wordt door de gemeente.  “Zonnen, voetballen of zwemmen met troep van anderen om je heen: dat wil niemand. Het is ook nog eens gevaarlijk en schadelijk voor dieren en planten. Iedereen kan eenvoudig meehelpen om een strandje, ligweide of wandelpad schoon te houden.”

Wisselende banners

In het kader van de bewustwordingscampagne hangen banners bij de entrees, ligweiden en strandjes rond de Ouderkerkerplas, De Hoge Dijk en de Gaasperplas. Met wisselende thema’s: spelen, zwemmen, picknicken, zonnen.

Positieve campagne

De zwerfafvalcampagne heeft volgens het Groengebied een positieve insteek. “Mensen komen voor een fijne dag recreëren en daar past natuurlijk geen belerend vingertje bij. De nadruk ligt daarom op genieten in een schoon gebied, waar geen plaats is voor zwerfafval. Gooi je afval daarom in de afvalbak.”

Meer informatie over de zwerfafvalcampagne op www.groengebiedamstelland.nl/zwerfafvalvrij.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.