Door Johan Th. en Stefan J. Bos

Terwijl Amstelveen ervoor open staat om een straat te vernoemen naar de doodgeschoten journalist Peter R. de Vries, heeft het naburige Aalsmeer daartoe al besloten. Het Aalsmeerse college besloot dat er een Peter R. de Vriesstraat komt bij de televisiestudio’s in Aalsmeer “omdat hij zoveel jaren in de tv-wereld heeft gewerkt.”

In Amstelveen wordt er ook een straat naar de hier opgegroeide journalist vernoemd “als dat verzoek er komt,” aldus locoburgemeester Herbert Raat (VVD). “Peter R. de Vries heeft lang in Amstelveen gewoond: we kenden hem en hij groeide hier op”, zegt Raat tegen magazine AmstelveenZ.

“Dat hij een bijzondere inwoner was hoef ik niet uit te leggen.”

De jongere broer van De Vries, Wouter, riep de burgemeester van Amsterdam vrijdag op een straat naar de overleden misdaadverslaggever te vernoemen. Hij hoopt ook op een monument.

De eerder deze maand in Amsterdam neergeschoten Peter R. de Vries groeide op in een gereformeerd gezin in Amstelveen, waar hij 23 jaar woonde aan Borssenburg in wijk Elsrijk.

Een vriend van hem werd latere Heineken-ontvoerder Cor van Hout, die in 2003 in de Amstelveense Dorpstraat werd doodgeschoten voor een Chinees restaurant. Over de ontvoering en het leven van Van Hout schreef De Vries een bestseller.

Overigens kwam hij sinds zijn vertrek nog geregeld in Amstelveen, onder meer bij de presentatie van het boek ‘Slapen op je Tenen’ in museum Jan van der Togt van wijlen zijn collega in de journalistiek Henk Godthelp. Die was jarenlang hoofdredacteur van het Amstelveens Nieuwsblad, destijds een uitgave van de Telegraaf, het blad waarbij De Vries begon.

Hij kende Godthelp onder meer uit zijn jeugd, toen beiden voetbalden bij NFC.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.