Door Stefan J. en Johan Th. Bos

De Amsterdamse politie heeft een tiener opgepakt die wordt verdacht van betrokkenheid bij de zware mishandeling van de veertienjarige Frédérique in de Amstelveense Westwijk. Volgens de politie is de verdachte een 14-jarige jongen uit Amstelveen. “De recherche is nog druk bezig met het onderzoek en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.”

Frédérique werd maandagmiddag in elkaar geslagen nadat zij op de vraag “ben jij een jongen of meisje” zou hebben geantwoord dat dit niet uitmaakte. “Ik ben wie ik ben en jij mag zijn wie jij wilt zijn,” citeerde haar vader Paul Brink zijn dochter.

Een jongen zou haar meerdere keren in het gezicht hebben geslagen. Door de zware mishandeling brak het meisje haar neus en diverse tanden. Het slachtoffer liep onder meer een kaakfractuur op, meldde haar vader op sociaal medium LinkedIn.

Frédérique is aan haar verwondingen behandeld in het ziekenhuis, aldus de familie.

Locoburgemeester Herbert Raat heeft geschokt gereageerd op het geweld in Westwijk waar hij woont. “Ik vind het vreselijk wat er met dit kind is gebeurd,” zegt hij tegenover Amstelveenblog.nl. “Ik kan niet begrijpen dat zoiets hier kan gebeuren.”

De gemeente staat in nauw contact met de familie. Verder wacht de gemeente het onderzoek van de politie af, aldus Raat.

Het meisje heeft ook vanuit heel Nederland en het buitenland steunbetuigingen ontvangen. Haar familie liet weten “in zeer goede zin” overrompeld te zijn door de steun.

Op sociale media is de hashtag #jemagzijnwiejijwilzijn waarop naar gerelateerde berichten kan worden gezocht “viraal gegaan”, melden betrokkenen.

21 REACTIES

 1. “Amstelveen komt op deze manier negatief in het nieuws,” zegt wethouder Herbert Raat (VVD).

  Herberts grootste zorg..

  Ik wens Frédérique sterkte, voorspoedig herstel en veel steun.

 2. Als ik de berichtgeving zo eens volg, dan zou dit verhaal nog wel eens een andere wending kunnen krijgen. De tijd zal het leren.

  • Ja, en dat zal een keer tijd worden. Want ik ben al heel lang klaar met lieden zoals jij die anderen het werk laten doen als het om informatie vergaren gaat en het zich lekker laten aanleunen. Hebben we dat helder nietwaar?

  • @BS, CeeBee schreef:
   “Als ik de berichtgeving zo eens volg, dan zou dit verhaal nog wel eens een andere wending kunnen krijgen.”

   Waarop doelde hij, denk jij? Of heb jij de berichtgeving niet gevolgd en de commentaren niet gelezen? Die waren van zodanige aard dat ik die als antiracist niet voor mijn rekening neem.

   • Ik heb nergens iets van racisme kunnen ontdekken, behalve dan dat jij dat suggereerde.
    Ik dacht eerder aan diverse berichten in de MSM over de vader van dat meisje, dat die niet helemaal kosher zou zijn. Iets met wapens en oplichting.

 3. Let er maar niet op, CeeBee probeert interessant te doen maar l*lt gewoon maar wat uit zijn nek. Anders gezegd: hij zakt gewoon door het ijs.

  • Wat mij betreft geldt het bovenstaande ook voor jou Olaf. Te lui om je eigen informatie op te halen. Maar we wachten het wel even af en als ik er naast zit, kan ik dat ook toegeven. Iets waar jij aanzienlijk meer moeite mee hebt weet ik uit het verleden.

 4. CeeBee schreef dat dit verhaal nog wel eens een andere wending zou kunnen krijgen, zonder te zeggen wst hij bedoelt. Wie doet hier interessant?

 5. De heer Raat begrijpt toch niet hoe dit kon gebeuren.

  Ik begrijp het wel. Westwijk is verworden tot een criminele speeltuin. Kijk naar de camera’s aan de huizen. Er wonen heel heel criminelen die onder de radar willen blijven. En Amstelveen maar denken dat ze zo’n deftige gemeente is. Pfff. het is een penoze-stad geworden met de misplaatste air.

  • “ Er wonen heel wat criminelen die onder de radar willen blijven.” Hoezo weet u soms meer van de onderwereld dan de gemiddelde Amstelvener? Oh nee, dat leidt u af aan het aantal camera’s 😂😂 Ik zie in mijn buurtje net zo veel camera’s . Zeker ook allemaal penoze.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.