In zijn buitenverblijf in Portugal overleed in de nacht van donderdag op vrijdag Kees Selderijk, de voormalige eigenaar van Silversant aan de Noorddammerlaan in Bovenkerk. Zijn kinderen Lennart, Iris en Kelly namen het bedrijf in 2012 van hun vader over.

Dat had Kees Selderijk zelf 37 jaar geleden gedaan, toen hij het café overnam een eerdere exploitant. Het pand, waarin onder een andere naam sinds mensenheugenis een café is gevestigd, was toen nog eigendom van de Urbanusparochie.

Bekend

‘Silversant’ werd onder zijn leiding een van de bekendste eetcafés in de omgeving. Hij was ondanks de overdracht aan zijn kinderen nog zeer betrokken bij wat als zijn levenswerk kan worden beschouwd. Zijn overlijden is niet ongemerkt gebleven, ook al doordat de huidige eigenaren dat aan social media toevertrouwden. Op facebook blijken velen er door geschokt en staan nu talloze condoleances.

Vooral in de horecasector is men geschrokken van het nieuws. Volgens Jaap Buijs van The Pub aan de Lindenlaan ging een typische en klassieke horecaman in Selderijk heen. En lokale politicus Michel Becker (AVA), voormalig voorzitter van Koninklijke Horeca Amstelland spreekt over een verlies voor de branche.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.