Zoals beloofd wil de gemeente een skatepark voor jongeren aanleggen in Amstelveen-Zuid. Dat is nu gepland op een nog braakliggend stuk grond aan de Legmeerdijk. Het merendeel van de ondernemers en omwonenden staat er volgens de gemeente positief tegenover. Maar er zijn ook bezwaren, omdat men onder meer geluidhinder en vernielingen vreest.

De skatebaan kom dicht bij de jongerenontmoetingsplaats aan de Legmeerdijk-Schweitzerlaan. Voor de bezwaren zegt de gemeente ‘aandacht’ te hebben.

Voetbalveldje

Het grasveld aan Legmeerdijk-Schweitzerlaan lijkt volgens haar geschikt voor een kleinschalig skatepark. De bebouwing is op een redelijke afstand gelegen en de plek is goed bereikbaar, zegt zij. ‘Het sluit aan op het bestaande voetbalveldje en de jongerenontmoetingsplaats.’

Overigens voert de gemeente eerst nog een geotechnisch onderzoek uit naar de draagkracht van de bodem. De verwachting is dat de vrij drassige ondergrond versterkt moet worden.

Participatie

Eerder had de gemeente een locatie aan Duin en Kruidberg op het oog. Tijdens een participatiebijeenkomst met omwonenden bleek dat met name ouderen een kleinschalig skatepark op deze plek niet zagen zitten. Omwonenden kwamen met de locatie aan Legemeerdijk als alternatief.

Wethouder Floor Gordon (speelvoorzieningen): “Deze plek viel bij ons in eerste instantie af wegens de drassige bodem. Ook met de omwonenden van deze locatie is inmiddels gesproken en in goed overleg bekijken we hoe we eventuele overlast straks kunnen beperken.”

Sociale controle is op de nu gekozen locatie minder goed mogelijk, omdat de woningen wat veraf staan. Hieraan zegt de gemeente zo nodig extra aandacht te besteden in samenwerking met de wijkcoach, team Handhaving en de politie.

Langdurig proces

De werkgroep, bestaande uit jonge skaters, de initiatiefnemer, wijkcoach, buurtsportcoach, ontwerper en medewerkers van de gemeente, werkt twee ontwerpen uit. Amstelveners kunnen te zijner tijd kiezen uit twee ontwerpen via www.denkmee.amstelveen.nl. De jonge skaters moeten daarna nog geduld hebben: voor de aanleg van het skatepark is een wijziging van het bestemmingsplan nodig. De gemeente verwacht het skatepark begin 2023 te kunnen opleveren.

1 REACTIE

  1. Alle lof voor die jongeren die dit aangezwengeld hebben bij de politiek. ( Wil Roode , SP) en dat hiervoor een meerderheid is gevonden in de raad.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.