Op zondag 18 juli staat om 10.00 uur de familievoorstelling ‘Heb je mijn zusje gezien?’ van theatergezelschap Hoge Fronten in Openluchttheater Elsrijk. De voorstelling maakt deel uit van het programma dat Schouwburg Amstelveen deze zomer in het openluchttheater presenteert.

Het is een voorstelling voor iedereen van 2,5 jaar en ouder. Over het feit dat men soms iets niet kan vinden. Een bal, of een knuffel, of een sok. Soms kun je iemand niet vinden. Een groot of een klein mens. Je broertje als je een broertje hebt, je zusje als je een zusje hebt. En ja, dan moet je zoeken…heel goed zoeken.

Blauwe ogen

‘Heb je mijn zusje gezien?’ gaat over een meisje dat haar grote zus zoekt. Ze vraagt aan iedereen die ze tegenkomt of diegene haar zusje heeft gezien. Dat levert spannende ontmoetingen op, maar haar zusje zit er telkens niet bij. Maar, wie goed oplet, herkent haar zusje zo: aan haar blauwe ogen, haar jas met zakken, haar gele muts, haar krulhaar en haar schoenen met veters!

Naar prentenboek
‘Heb je mijn zusje gezien?’ is een beeldende, muzikale en vrolijke familievoorstelling naar het gelijknamige prentenboek van schrijfster Joke van Leeuwen. Het is de derde voorstelling van regisseur Lieke Benders in samenwerking met Joke van Leeuwen. Eerder brachten zij ‘niet wiet, wel nel’ naar het gelijknamige boek van Joke van Leeuwen op de planken en werkten zij samen aan de voorstelling ‘niet vergeten’.

Joke van Leeuwen: ‘Heb je mijn zusje gezien?’ is een voorstelling waar peuters en kleuters, maar ook wat oudere kinderen, én volwassenen plezier en springerigheid van geest in kunnen vinden.”

Kostuums

Bijzonder is dat Joke van Leeuwen tijdens deze voorstelling ook zelf op het podium staat (als verteller, tekenaar en muzikant), samen met actrice Sarah Jonker in decor en kostuums van de hand van Nicky Nina de Jong.

‘Heb je mijn zusje gezien?’ is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Limburg, Gemeente Maastricht, Fonds Podiumkunsten, Kickstart Cultuurfonds, Prins Bernard Cultuurfonds Limburg en coproducenten 2turvenhoog en Parkstad Limburg Theaters.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.