Omdat de Raad van State de gemeente in het gelijk heeft gesteld, kan zij 113 zorgappartementen op braakliggend terrein langs de Jasmijnlaan laten bouwen. Omwonenden in Westwijk gingen om dat te voorkomen in beroep, maar dat is nu ongegrond verklaard.

De woningen zijn volgens de gemeente bestemd voor mensen in de doelgroep 55+ die zorg nodig hebben, maar omwonenden trokken in twijfel of het wel om zorgwoningen ging en vonden de plannen te pompeus.

Parkeren

Er zijn zowel koop- als huurappartementen gepland met 88 ondergrondse en 47 openbare parkeerplaatsen. Wethouder Floor Gordon (ruimtelijk ordening) acht het hoognodig de zorgwoningen te laten bouwen voor mensen die zorg nodig hebben. Bouwen voor mensen die zorg nodig hebben, is volgens haar een ambitie van B en W. “Tegelijkertijd houden we oog voor zorgen van omwonenden”, zegt ze.  “We hebben aanpassingen gedaan in het aantal bouwlagen, parkeerplaatsen toegevoegd en een oplossing gevonden voor de ontsluiting van de Scheg-Oost.”

Ongegrond

Omwonenden vonden dat de procedure rond het wijzigingsplan niet goed is verlopen en vreesden onder meer voor een tekort aan parkeerplaatsen en verkeershinder. De rechter vond de beroepen ongegrond.  De ontwikkelaar kan nu een omgevingsvergunning aanvragen.

De eerder door omwonenden geuite zorg over de ontsluiting van de beoogde woonwijk De Scheg-Oost heeft de gemeente kunnen wegnemen, door daarvoor de Bovenkerkerweg te gebruiken.

Al in 2014 voorzien

De ontwikkeling van zorgwoningen was al voorzien in een door de gemeenteraad in 2014 vastgesteld bestemmingsplan. Het college van B en W was bevoegd de bestemming te wijzigen van ‘Maatschappelijk’ naar ‘Wonen-Woonzorg’.

Na de ter inzagelegging van het ontwerp-wijzigingsplan en de protesten daartegen heeft de gemeente het aantal bouwlagen van het noordelijke gebouw verlaagd van vijf naar vier lagen en gezorgd voor tien extra parkeerplaatsen in openbaar gebied. Met de bouw van de zorgwoningen wordt de wijk Westwijk Zuidoost afgerond, waarmee in 2006 is gestart.

1 REACTIE

  1. Zijn er ook een stel gereserveerd voor mensen met een modaal inkomen, mevr. Gordon? Al zou het maar zijn om de doorstroming wat op gang te brengen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.