De GGD Amsterdam is gestart met een online onderzoek naar de (mentale) gezondheid en leefstijl van jongvolwassenen. Het is de bedoeling dat Amstelveners van 16 tot 25 jaar daaraan meedoen. Aanmelden kan via www.ggd.amsterdam.nl/jv2021, waar ook meer informatie over het onderzoek staat.

De resultaten van het onderzoek helpen de gemeente en de GGD bij het opstellen van hun volksgezondheidsbeleid, zegt de gemeente. ‘Ook voor andere organisaties die zich richten op de gezondheid en welzijn van jongvolwassenen is deze informatie belangrijk.’

Online

De onderzoeksresultaten worden in het najaar verwacht en online gepubliceerd. Deelnemers moeten online een vragenlijst invullen over mentale en lichamelijke gezondheid, welzijn, gebruik van genotmiddelen, seksualiteit, beweging, eenzaamheid, mantelzorg en financiën. Specifiek is er aandacht voor de effecten van de coronacrisis op deze thema’s.

Wethouder Frank Berkhout van onderwijs en jeugd denkt dat coronamaatregelen en de lockdown grote invloed had op jongvolwassenen in de leeftijdsfase van 16 tot 25 jaar. “Hoe groot die effecten zijn en op welk vlak ze precies liggen, willen we zo goed mogelijk in kaart krijgen. Daarom is het belangrijk dat zoveel mogelijk jongvolwassenen meedoen.”

Prijzen

Iedereen tussen de 16 en 25 jaar in Amstelveen kan meedoen. Door mee te doen maakt men kans op een bol.com waardebon of een JBL Bluetooth-speaker.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.