Verenigingen op gemeentelijke buitensportaccommodaties die voor het vierde kwartaal van vorig jaar geen gebruik konden maken van coronasteun van het Rijk worden nu door de gemeente gecompenseerd. Het gaat om tien verenigingen voor wie geen Tegemoetkoming verhuurders sportaccommodaties (TVS) is aangevraagd.

Die tegemoetkoming is bedoeld om de huur van een sportaccommodatie (deels) kwijt te schelden als deze accommodatie wegens de coronamaatregelen niet of slechts gedeeltelijk door amateursportorganisaties kon worden gebruikt.

Buitensport

Exploitant AmstelveenSport heeft in het vierde kwartaal alleen een aanvraag gedaan voor de binnensport, omdat de buitensportaccommodaties deels open waren in deze periode. Als gevolg daarvan is de huur van de buitensportaccommodaties niet kwijtgescholden.

“Er is sprake geweest van een verkeerde interpretatie van de regels”, legt sportwethouder Rob Ellermeijer uit. “Ook de buitensport-verenigingen hebben in het vierde kwartaal 2020 door de coronamaatregelen de activiteiten moeten beperken en zijn daar financieel door geraakt. Met de TVS regeling had dit gecompenseerd kunnen worden, zoals dat ook is gedaan bij de binnensportverenigingen. Aangezien de buitensport in het vierde kwartaal 2020 gedeeltelijk open kon bood de TVS regeling een compensatie van maximaal 45 procent van de huur. De buitensportverenigingen mogen niet de dupe worden van de onjuiste interpretatie van de regelgeving over het vierde kwartaal 2020.”

Coronafonds

De gemeente besloot de tien sportverenigingen (voetbal, hockey, rugby, korfbal en honk- en softbal) die gebruikmaken van de gemeentelijke buitensportaccommodaties en niet zijn meegenomen in de regeling genaamd TVS Q4 2020 alsnog te compenseren. Het geld komt uit het gemeentelijk coronafonds, voor 45 procent van de huur over het vierde kwartaal.

Voor het eerste kwartaal 2021 is de TVS-regeling weer opengesteld. AmstelveenSport neemt de buitensport in deze aanvraag wel mee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.