Lennart de Looze is de nieuwe fractievoorzitter van GroenLinks in de gemeenteraad.  Hij volgt Martin Kortekaas in die functie op. Dat werd woensdag, tien de behandeling van de Perspectoefnota op de agenda stond, meegedeeld.  Kortekaas blijft tot de volgende verkiezingen wel raadslid.

De fractiegenoten van de grootste oppositie-fractie stemden unaniem in met het feit dat De Loose nu op de bok zit.

Stempel

Lennart de Looze is de nieuwe fractievoorzitter voor de rest van de raadsperiode en in aanloop naar de verkiezingen in maart. De gehele fractie van GroenLinks Amstelveen stemde in met het voorstel van Martin Kortekaas, die fractievoorzitter was van 2016 tot nu, om het stokje per 7 juli over te dragen.

Lennart de Looze werd in 2018 als student voor GroenLinks gekozen als jongste raadslid in Amstelveen. Het nu 25-jarige in Amstelveen geboren raadslid drukte de afgelopen drie jaar in raad en raadscommissie een duidelijk stempel op het debat over het gebrek aan betaalbare woningen.

Schiphol

Daarnaast heeft hij een sterke mening over Schiphol, duurzaamheidsvraagstukken en de omgang met de natuurwaarden in Amstelveen. In de raad staat De Looze bekend als een idealistisch raadslid, met een inhoudelijke benadering en sterk in het publieke debat. De Looze, afgestudeerd politicoloog, sluit zijn studietijd af en start na de zomer als docent maatschappijleer aan het Amstelveen College. “De GroenLinks fractie gaat door met het voeren van sociale en duurzame politiek en ik ben blij dat de fractie het vertrouwen in mij heeft daar leiding aan te geven”, zegt hij.

Progressief

De GroenLinks-fractie kiest voor de nieuwe rolverdeling om daarmee nog in deze raadsperiode het stokje door te geven aan de volgende generatie, zegt zij. ‘GroenLinks staat bekend als de partij die al sinds de oprichting consequent progressieve politiek bedrijft en sociaal en duurzaam daarin verbindt.’

De partij voert nu nog oppositie en wil na de verkiezingen in maart bij de coalitie behoren, die B&W voortbrengt. Die coalitie bestaat nu uit VVD, D66 en PvdA.

Volgens De Looze wordt de gemeenteraad overheerst door rechts en hij wil meer linkse politiek aan tafel krijgen. Amstelveen heeft die balans naar zijn mening echt nodig.

Na de zomer start de partij de campagne, waarin De Looze zal proberen de kiezers te overtuigen van de vrijzinnige idealen van GroenLinks. In het najaar maakt de partij de kandidatenlijst voor de verkiezingen in maart 2022 bekend.

Martin Kortekaas gaat zich vooral bezig houden met participatie en inspraak, regionale vraagstukken en preventie bij veiligheidsvraagstukken.

Foto: GroenLinks-fractie met in het midden De Looze

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.