Er komt nu toch een Stadsstrand aan de Poel. Daarmee gaat een oude wens van de VVD in vervulling. De noordelijke Poeloever krijgt, buiten de avontuurlijke speelplaats die er al ligt, een speel- en recreatieplek, zegt de gemeente. Overigens komen er wel borden op het strand met de melding dat men niet in de Poel kan zwemmen.

Dat was oorspronkelijk wel de bedoeling van de VVD, die voor de plannen de meerderheid van de gemeenteraad mee kreeg.

Badje

Onder het vorige college kwam er een tweedehands zwembadje in de Poel á raison van drie ton, tegenwoordig geëxploiteerd als Fun Center, met onder meer een horecavoorziening. Sommige partijen in de oppositie stemden tegen de aankoop van het kleine badje, omdat het in niets leek op het strand.

Voorlopig blijft het nu bij zand. Dat wordt van 26 juli af gestort en het werk duurt anderhalve week. Volgens wethouder Rob Ellermeijer (VVD) is tijdens de coronacrisis gebleken dat er grote behoefte is aan meer recreatiemogelijkheden dicht bij huis. “Een stadsstrand biedt Amstelveen een nieuwe bijzondere speel- en recreatieplek.”

Speelplek

Het Stadsstrand biedt volgens meerwaarde aan de al bestaande speel- en recreatieplek. Hij rekent er nog steeds op dat in de toekomst de Poel ook zwemwater bevat. Om de waterkwaliteit te verbeteren wordt volgend jaar een baggerpilot gestart. Daarover zijn met de partners in dit project – zoals de gemeente Amsterdam, Hoogheemraadschap Rijnland en de provincie Noord-Holland – afspraken gemaakt en gaf de provincie subsidie.

In de plannen is ook voorzien in een steiger. Daar kan ook de kleinschalige watersport gebruik van maken.

Baggerproef

De baggerpilot zal volgens de gemeente uitwijzen of waterkwaliteit kan worden verbeterd. En hoe dat dan het beste kan. Daarop vooruitlopend scheppen B&W nu al vast een stadsstand. “De eerste stap”, noemt Ellermeijer het.  “Wij bieden Amstelveners met dat stand alvast een speel- en recreatieplek aan de Noordelijke Poeloever.”

In het door de VVD en bijwagen D66 gedomineerde coalitieakkoord van B en W staat dat aan de Noordelijke Poeloever meer ruimte moet komen voor recreatie, sport, bewegen en horeca met respect voor de natuurlijke omgeving. De looproute tussen Amsterdamse Bos en het Oude Dorp moet volgens de gemeente een meer natuurlijke verbinding worden, met een groen karakter.

5 REACTIES

  1. “Er is grote behoefte aan recreatiemogelijkheid dichtbij huis?” Hoezo?? Met het bos op nog geen 500m verderop?! En ook nog een paar jaar na het sluiten van diverse pierebadjes in de wijken? Olv diezelfde VVD? Pure kletskoek! De horeca in het Oude Dorp wil gewoon meer aanloop. Een horeca waar gemeenteraadsleden en VVD-bobo’s gewoon een groot zakelijk belang bij hebben.
    Overigens wordt het groene historische gegroeide aanzicht van de Poel nog zo verder verpest.

    • @Frank Bikker, waarom steeds zo persoonsgericht, beledigend en discriminerend?
      Onlangs had u tegen mij ook weer zo’n vervelende opmerking.

      Dat Johan Bos dit toestaat, betekent niet dat het wenselijk is. Het bederft de (toch al moeizame) discussies op dit forum dat helaas geen gebruiksvoorwaarden heeft.

  2. Dit VVD-strand dient louter om de exploitatie van dat lelijke tweedehands VVD-zwembadje te steunen. De aanschafprijs daarvan was misschien drie ton maar de totale kosten (transport van aan- en afvoer, opknappen, aanleg) gaan waarschijnlijk in de richting van een miljoen euro. Dat is de gemiddelde prijs van VVD-hobby’s op gemeenschapskosten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.