Aan tien Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) en vijf maatschappelijke organisaties biedt de gemeente nu gratis advies aan om energie te besparen. Volgens haar is in 85% van de Nederlandse gebouwen een besparing van minimaal 15% mogelijk door verbetering van de waterbalans in de cv-installatie: Het zogenoemd ‘waterzijdig inregelen’.

Volgens wethouder Floor Gordon (duurzaamheid) gaat nu nog veel energie verloren, omdat het warme water in de cv-installatie niet optimaal wordt verdeeld over de radiatoren. “Om VvE’s en maatschappelijke organisaties te helpen met energiebesparing en de CO2-uitstoot omlaag te brengen helpt de gemeente met een gratis advies op maat.”

Wettelijke plicht

Het waterzijdig inregelen zorgt ook voor meer comfort en voorkomt het tikkende buizen. maatregel is relatief eenvoudig uitvoerbaar. Er zijn wel andere cv-ketels voor nodig, maar de maatregel verdient zich volgens de gemeente binnen vier jaar weer terug. Bij nieuwe ketels is waterzijdig inregelen sinds 1 maart vorig jaar wettelijk verplicht, dus ook als er wordt overgeschakeld naar een andere warmtebron.

Een extern adviesbureau voert namens de gemeente het onderzoek uit naar de stookinstallatie, het leidingenwerk en het warmteafgiftesysteem op zoek naar verbeterpunten. Hierdoor krijgen de VvE’s en maatschappelijke organisaties inzicht in de mogelijke verduurzamingsmaatregelen en de terugverdientijd. Met het advies kunnen de deelnemers zelf het waterzijdig inregelen laten realiseren.

Kijk voor de voorwaarden op amstelveen.nl/energieadviesvve. Hier kunnen VvE’s en maatschappelijke organisaties zich ook aanmelden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.