Wie als inwoner een idee heeft om de zorg of het welzijn in de gemeente te verbeteren, kan in aanmerking komen voor een bijdrage uit het Innovatiefonds Zorg en Welzijn. “We zijn op zoek naar vernieuwende initiatieven met raakvlakken met ouderenzorg, jeugdzorg, armoedebestrijding, gehandicaptenzorg of een andere vorm van ondersteuning”, zegt wethouder Marijn van Ballegooijen (Zorg en Welzijn).

De gemeente Amstelveen helpt met het fonds innovatieve ideeën van inwoners, maatschappelijke organisaties en bedrijven te realiseren.

Welkom

Omdat er voor dit jaar nog ‘ruimte’ in het fonds zit, zijn nieuwe initiatieven welkom. De gemeente vraagt daarom goede ideeën en aanvragen voor financiële bijdragen uit het Innovatiefonds ‘Zorg en Welzijn’. Het fonds kan maatschappelijke organisaties, bedrijven en particuliere inwoners nét die extra financiële impuls geven om hun idee waar te maken, zegt zij.

Marijn van Ballegooijen: “Een combinatie van zorg met sport, cultuur en onderwijs is ook mogelijk. Ook ideeën die de gevolgen van de coronacrisis op zorg en welzijn kunnen wegnemen zijn van harte welkom.”

Innovatieve ideeën

De afgelopen tijd waren er volgens de gemeente al veel goede ideeën, zoals: ‘Oud geleerd, Jong gedaan’ (interactieve colleges voor ouderen, gegeven door studenten), ‘Proeftuin Buurtgezinnen’ (vrijwillige opvoedondersteuning aan overbelaste gezinnen), de ‘Dementheek’ (inwoners met dementie en hun mantelzorgers kennis laten maken met technologische producten), ‘Borroowise’ (een trainingsprogramma met robots voor therapie op afstand thuis of in de praktijk) en ‘WailSalutem’ (een apparaatje dat een signaal geeft om 1,5 meter afstand te houden).

Maximale subsidie

Bedrijven en organisaties kunnen maximaal €40.000 per project aanvragen. Voor initiatieven van inwoners geldt een maximum van €15.000 per aanvraag. Om in aanmerking te komen moeten de ideeën wel aan voorwaarden voldoen. Die vindt men op www.amstelveen.nl/innovatiefonds.

Video

Meer uitleg over het Innovatiefonds en een voorbeeld van illi-tv (dat ouderen via beelden en geluid ouderen een dagbesteding kan geven), dat ook subsidie kreeg uit het Innovatiefonds. Klik op de link: https://youtu.be/pY5MGdeZqQY

Foto: Van Ballegooijen bij Dementheek

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.