Om zo mogelijk meer inwoners bij kunst te betrekken is er maandag 12 juli (16.00 tot 17.00 uur) weer een editie van ‘Kunst met een Koekje’ in het Cobra Museum. Met welzijnsorganisatie Participe Amstelland sloeg het in december daartoe de handen ineen. Zie: https://cobra-museum.nl/activiteiten/kunst-met-een-koekje-voor-amstelveners/

Een keer per maand is het Cobra museum een ontmoetingsplek voor mensen uit Amstelveen. Daar kunnen bewoners samen kunst kijken en bij koffie met een koekje met elkaar en met de wijkcoach erover praten.

Mexicaanse sferen
In het Cobra Museum is er op dit moment een tentoonstelling met een spraakmakende privécollectie van kunst uit Mexico: Frida Kahlo & Diego Rivera: A Love Revolution toont de wereld van wereldberoemde Mexicaanse modernisten. Naast schilderijen van Frida Kahlo (Mexico, 1907-1954) en de andere Mexicaanse modernisten, is ook een selectie tekeningen en foto’s te zien.

In Mexicaanse sferen kan op 12 juli bij Kunst met een koekje kennisgemaakt worden met Frida Kahlo, Diego Rivera en hun tijdgenoten. Cobra Museum speelt met deze tentoonstelling in op thema’s als politiek, vrije expressie, emancipatie en gender. Kahlo zelf was een radicale, getalenteerde, gehandicapte, bi-culturele en biseksuele vrouw wiens nalatenschap wereldwijd nog steeds velen inspireert. Thema’s die veel aandacht vragen en interessant zijn om bij Kunst met een koekje te bespreken.

Wie in Amstelveen woont kan bij de expositie ook wijkcoach Rosanne Rondema en andere mensen uit de buurt ontmoeten. De publieksmedewerkers van het Cobra museum geven voorts een rondleiding door de tentoonstelling en daarna is er gelegenheid om met elkaar na te praten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.