Op de woningmarkt gaat kopen voor huren. Dat vindt de VVD. Projectontwikkelaars die bouwen van huurwoningen zien als een mogelijkheid om snel geld te verdienen, moeten wat die fractie betreft achter aansluiten.

Eerder liet men in B&W zich al ontvallen dat zij voor de Bankrastoren, het hoogste gebouw in Amstelveen en vol huurflats, nu niet meer enthousiast waren. Het hadden koopappartementen moeten zijn.

Investering

De VVD wil striktere voorwaarden voor ontwikkelaars en de focus meer verleggen naar de bouw van woningen in het koopsegment, zegt VVD-raadslid Arjan Gerritsen. “Wat ons betreft realiseren we de komende jaren overwegend koopwoningen voor onze inwoners en voor alle inkomensgroepen.”

Hij constateert dat de laatste jaren talrijke ontwikkelaars zich hebben gemeld bij de gemeente en zijn in het middeldure (en dure) huursegment veel woningen gebouwd. Maar volgens de VVD moet nu de focus worden verlegd naar het koopsegment. Want als eenmaal huurwoningen zijn gebouwd, blijven die minimaal zestig jaar staan, vindt Gerritsen. En hij heeft dan liever een investering in vastgoed voor de inwoners.

Deal

Gerritsen voegt daar aan toe dat de gemeente de deur wel voor ontwikkelaars mag open houden, maar ook dat haar voorwaarden volstrekt helder moeten zijn. En dat betekent voor de VVD dat wie koopwoningen wil bouwen voorrang krijgt. Die voorzien volgens de liberale fractie meer in een behoefte dan huurwoningen.

Volgens de VVD moet het gesprek met een ontwikkelaar beginnen bij deze basisvoorwaarden. “Dan wordt snel duidelijk of de partij daar brood in ziet”, meent Gerritsen. Met koopwoningen moet men volgens hem achter in de rij komen. “Er is meer dan voldoende interesse vanuit de markt om mooie projecten voor Amstelveen te realiseren. We moeten niet vergeten dat  ‘geen deal’ soms ook een betere deal voor de stad kan zijn”.

1 REACTIE

  1. En hiermee zet de VVD nagenoeg de gehele lagere middenklasse buitenspel, zeker de alleenstaande! Gewoon asociaal beleid! 🤮🤮🤮
    Over starters en mensen die afhankelijk zijn van de soc sector zullen we het dan maar niet eens hebben. Doorstroming werkt dan natuurlijk ook voor geen meter waar de VVD altijd de mond vol over heeft. Wat een wanbeleid!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.