Ook het kunstwerk ‘Whispering Seaweed’ op het Keizer Karelplein moet er nu aan geloven. In het kader van de strijd tussen EU en de nationalistische regering van Hongarije, uitgevochten via onder meer de voetbalstadions, wordt van donderdag tot en met zondagavond opgelicht in de door de LHBTI-gemeenschap ingevoerde ‘regenboogkleuren’.

“Daar is voor gekozen omdat Oranje die zondag de EK-wedstrijd tegen Tsjechië speelt in het Hongaarse Budapest“, zegt sportwethouder Rob Ellermeijer.

Acceptatie

Het is bedoeld als een signaal van de gemeente dat Amstelveen staat voor een inclusieve samenleving waar geen plaats is voor discriminatie, zegt wethouder Floor Gordon. “Er is nog veel te winnen op het gebied van acceptatie.”

Regenbooggemeente

Amstelveen is sinds oktober 2018 een zogenoemde Regenbooggemeente. Dat betekent dat de gemeente zich inzet om de veiligheid, weerbaarheid en sociale acceptatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuele mensen, transgenders en intersekse personen verder te bevorderen.

De door premier Victor Orban geleide Hongaarse regering zegt geen strijd aan te binden met homo’s maar kinderen te willen beschermen. Volgens de grondwet van het land is seksuele opvoeding van jongeren tot 18 jaar een zaak van de ouders, niet van de scholen, zegt Orban. De oppositie vindt dat er onder meer over homoseksualiteit en andere vormen van geaardheid op scholen moet worden gepraat.

“Wij sluiten ons graag aan bij alle initiatieven die in Nederland – maar ook internationaal – worden genomen om aandacht te vragen voor de situatie in Hongarije”, zegt wethouder Marijn van Ballegooijen, die zelf getrouwd is met een man.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.