Filmwetenschapper Rudi de Boer houdt op 22 en 29 juni lezingen voor alle liefhebbers die meer van film willen weten. Op dinsdag 22 juni gaat het over filmsteden en eek week later over Ennio Morricone, een muzikale hommage aan een der grootste filmcomponisten ter wereld. De lezingen starten om 19.30 uur en zijn (inclusief een korte pauze) rond 21.45 uur afgelopen.

Soms is de stad in een film bijna even belangrijk als de hoofdrolspelers. Filmmaker kunnen natuurlijk comfortabel meeliften op de clichés die een bepaalde stad met zich meebrengt maar sommige regisseurs gaan daar juist tegenin, en proberen ons de stad op een andere manier te laten zien. Dat verstaat met onder ‘filmsteden’.

Ennio Morricone

Een muzikale en filmische hommage aan een van de grootste filmcomponisten ter wereld, Ennio Morricone, is er op dinsdag 29 juni. Hij werd bij veel Nederlanders onder meer bekend door zijn muziek voor de  klassieke western Once Upon a Time in the West. Velen hebben de soundtrack-lp van deze film onder de titel Het Gebeurde in het Westen in de kast staan.

Het hoofdthema van de film staat al jaren in de top 2000 van Radio 2. Maar wie weet dat Morricone een muzikaal wonderkind is en de muziek componeerde voor meer dan 500 films en tv-series?

Kijk op www.cinemaamstelveen.nl voor alle titels, tijden en data.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.