Hoewel alle media door de gemeente was gezegd dat absoluut geen lid van het college van B&W een openbaar optreden had gedurende de vorige week, bleek minimaal drie keer dat een leugen. Ten laatste bewees burgemeester Tjapko Poppens dat zaterdag met de Amstelveense Veteranendag in het Broersepark.

Hij overhandigde een pot met witte anjers als symbolische blijk van waardering aan Martijn Neumeier, adjudant bij de Luchtmacht en veteraan van missies in Afghanistan en het Midden-Oosten.

Anjerperkje

Dat gebeurde bij het nieuwe Witte Anjerperkje, aangelegd in het Broersepark, bij het Indiëmonument en het oorlogsmonument aan de Amsterdamseweg.

Een week voor de landelijke Veteranendag organiseert de gemeente een plaatselijke editie ervan. Die wordt doorgaans in het gemeentehuis gehouden, maar dat ging nu wegens corona niet door. Toch ging de dag  blijkbaar niet ongemerkt voorbij, maar alleen bezoekers van het Broesepark zagen dat. Overigens liet burgemeester namens het gemeentebestuur per brief weten waardering voor alle Amstelveense  veteranen te hebben. Bij de brief kregen zij ook een witte anjerplant.

Vlag

Het Witte Anjerperkje blijkt een initiatief van het Nationaal Comité Veteranendag. Dat heeft gemeenten opgeroepen hun veteranen met een dergelijk perkje te eren; het bloeit in de dagen voorafgaand aan de Nederlandse Veteranendag. De witte anjer staat symbool voor respect en waardering voor veteranen. Inmiddels hebben 45 gemeenten, waaronder Amstelveen, hieraan gehoor gegeven.  Als eerbetoon aan de veteranen wordt werd zaterdag 19 juni en wordt op zaterdag 26 juni op het raadhuis de nieuwe veteranenvlag gehesen.

Ook de landelijke Veteranendag op zaterdag 26 juni heeft een aangepast programma dat is te volgen vanaf 12.35 uur via NPO2 vanuit de Koninklijke Schouwburg in den Haag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.