Vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 juli wordt van het Griekse drama Dosto+ uitgevoerd in het openluchttheater Elsrijk. De voorstellingen beginnen om 20.00 uur (zondag om 14.00 uur).

De Griekse mythologie is het eerste tastbare bewijs van wat we nu toneelliteratuur noemen.

Van alle tijden

De tragedies van schrijvers als Euripides en Sophocles zijn trieste verhalen die gaan over ethische thema’s als gezag, vergelding en gerechtigheid. Thema’s die ook van vandaag en van alle tijden zijn. In een hedendaagse bewerking is geprobeerd deze thema’s te vangen in het nu.

Dosto+ gaat over de centrale rol die in de Griekse mythologie de oorlog speelt tussen de Griekse provincie Argos en het eiland Troje. Na een bloedige strijd waren de gevolgen zichtbaar. Argos bleek oppermachtig en generaal Agamemnon eiste de overwinning op mede dankzij de hulp van de goden.

In het stuk in het Openluchttheater zoemt men in op deze overwinning. De gevierde Agamemnon keert na tien jaar oorlog huiswaarts en wordt onthaald door zijn familie. In verband met de coronaregels is er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Reserveren is dan ook verplicht via dosto.nl/Reserveren/

Kaarten kosten tien euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.